Hlavní obsah

Furch zlikvidoval Piráty. Dlouhá oslabení ve třech ale byla vražedná, přiznal

Martin KézrPrávo

Slavia hned na úvod extraligové baráže zjistila, že cesta za záchranou mezi domácího hokejovou elitou bude pro ni hodně úporná. Trumfem pražského celku však může být gólman Dominik Furch, jenž 37 úspěšnými zákroky pomohl k vítěznému vstupu a doslova zlikvidoval chomutovské Piráty. Čisté konto mu na ledě pražského Edenu vzali až 67 vteřin před koncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický brankář Dominik Furch

Článek

Domácí nakonec ve výborné atmosféře před 3430 diváky vyhráli 2:1. „Byl to ale pěkný kalup, zejména při dvou dlouhých oslabeních ve třech proti pěti, které mně přišla až vražedná. Měli jsme spoustu vyloučených, ale někdy se musí nebezpečí prostě hasit i za cenu faulů. Mám toho po utkání opravdu dost a těším se do postele," líčil viditelně unavený slávistický brankář a přiznával, že si význam utkání raději ani nechtěl moc připouštět.

„Nebyl to od nás zrovna extra hezký hokej, ale urvali jsme první výhru a můžeme za ni hodně děkovat právě Dominovi," tvrdil kapitán Jaroslav Bednář. „Zatím vyšel jen jeden z dvanácti barážových kroků, bude to ještě dlouhá cesta ke klidu," doplnil ho Furch.

Chomutovští zahodili spoustu šancí a hodně smutný byl z jejich porážky Vladimír Růžička mladší, jenž v Edenu nastoupil vůbec poprvé v jiném dresu než mateřské Slavie. „Měl jsem velkou motivaci se předvést, bohužel to pro mančaft nedopadlo dobře," říkal syn reprezentačního kouče, jenž vypálil na Furcha pět střel, ale žádná se gólově neujala.

„Možná jsme měli i trochu víc ze hry, ale nedařily se přesilovky, ty nás stály zápas. Nakonec se vše přiklonilo na stranu Slavie právě zásluhou toho, že dala góly v početní výhodě. My ani dlouhé úseky hry v pěti proti třem do gólu nepřetavili," vykládal trenér hostů Břetislav Kopřiva.

Reklama