Hlavní obsah

Olomouc spasil šťastným gólem útočník Řípa

Olomouc

Přes padesát minut se hokejisté Olomouce v úvodním barážovém duelu s Českými Budějovicemi obávali o výsledek. Dvakrát sice vedli, ale Jihočeši vždy dokázali vyrovnat. Závěr zápasu však Hanáci zvládli a zaslouženě si do tabulky připsali tři body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jiří Řípa (uprostřed) a Radim Kucharczyk z Olomouce se radují z gólu. Vlevo je sleduje Petr Punčochář z Českých Budějovic.

Článek

Hrdinou zápasu se stal autor třetí branky domácích Jiří Řípa. „Byl to hodně šťastný gól. Měl jsem to na bekhend a tak jsem to raději zkusil z otočky a spadlo to tam. Nevím však ani jak. Diváci to věděli dříve než já. Byl jsem zády k bráně. Jsem za to moc rád," popsal olomoucký útočník klíčový okamžik do té doby vyrovnaného duelu.

„Byli jsme strašně nervózní. Vždycky je totiž těžší, máte-li něco uhájit. Loni jsme byli jako teď České Budějovice v obrovské euforii a to se hrálo úplně jinak. Nemuseli jsme, zatímco teď ano. Chyběl nám klid na holi. Markantní to bylo hlavně při přesilovkách. Puky jsme si dávali neskutečně špatně, vesměs k mantinelům. Musíme na tom zapracovat, uklidnit se, a když se to podaří, mohli bychom baráž zvládnout," mínil Řípa.

Podobně utkání hodnotil asistent domácího trenéra Jan Tomajko. „Výborně jsme sice začali, ale od po vedoucím gólu jsme úplně vypadli z role. Zbytečně jsme ztráceli puky, propadali v útočném pásmu a to se přineslo i do druhého dějství. Nervozita na nás byla až příliš patrná. Ve třetí třetině jsme ji ale hodili za hlavu a hlavně díky nadšení jsme to urvali. Tak musíme hrát i v dalších zápasech," konstatoval spokojený Tomajko.

Bělohlav: Tři hrubky nás stály zápas

Smutný byl naopak kouč Jihočechů Radek Bělohlav. „Podali jsme dobrý výkon, ale bohužel k bodům to nevedlo a to mrzí. V úvodu na nás bylo znát, že jsme dlouho nehráli. Všude jsme byli pozdě. Po osmi minutách jsme se ale dostali do hry a srovnali s domácími krok. Mladí hráči však udělali tři hrubky a to nás stálo zápas. Ukázalo se ale, že bychom ostatním mohli být důstojným soupeřem," tvrdil Bělohlav.

Promarnění šance na dobrý výsledek litoval i zkušený útočník Josef Straka. „Škoda, že jsme nebyli aktívnější. Olomouc nehrála dobře a toho jsme mohli využít. Nic se ale neděje. Před námi je ještě jedenáct zápasů, jedeme dál. V pátek přijde na Slavii plný barák, lidi nás poženou a já doufám, že vyhrajeme," dodal Straka.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín