Hlavní obsah

Vlasákovi narostla křídla

PRAHA

Pět kol čekal Tomáš Vlasák na první gól v sezóně, během posledních dvou utkání se ale stal nejvýraznějším útočníkem Slavie. Trefil se do sítě Vítkovic i Budějovic, k tomu přidal čtyři asistence a rázem je z něj neproduktivnější hráč týmu.

Článek

"Snažím se makat v každém zápase, ale padat mi to tam začalo až teď. To pak narostou křídla a na ledě je to znát. Nejsem ale žádný superstřelec, spíš se vždy snažím tvořit hru a hodně nahrávat," říká třicetiletý útočník, který dovede milimetrově přesně přihrát, ale taky vzít puk a proháčkovat se obranou a ještě oklamat gólmana.

"Důležitější však je, že od začátku soutěže držíme neporazitelnost," odmítá osobní chválu. Slávisté hlavně doma disponují velkou útočnou silou, ze čtyř zápasů v Sazka Aréně vytěžili plný počet bodů při skóre 21:4. "Máme dobrý pohyb, vytváříme si dost šancí a přitom stíháme hrát zodpovědně dozadu. Rozpačitá premiéra ve Vsetíně nás správně nakopla a pomohla srovnat v hlavě to, jak máme hrát, a drží nás i Franěk v brance," soudí.

Lídr tabulky má i nejvyšší úspěšnost přesilovek v extralize, už z nich dali osm branek. Úspěch speciální formace, v níž Vlasák doplňuje Divíškovu řadu jako čtvrtý útočník, je postaven na sehranosti, ale také herní vyspělosti a šikovností hráčů. "Hodně hru v početní výhodě trénujeme. Nesmí to být statické, puk tam musí lítat a pak dochází k přečíslení," prozrazuje recept na dobře sehranou přesilovku Vlasák.

Kanonýr je potěšen tím, jak se mužstvu daří. "Začátek sezóny je vždy hodně důležitý a pohled z první příčky tabulky pokaždé příjemný, i když to nepřeceňuji, protože sezóna bude hodně dlouhá a hodnotit se bude až po play-off."

Reklama

Související témata: