Hlavní obsah

Jsou hratelní. Musíme ale eliminovat jejich chytré a šikovné hráče, řekl Ptáček

Litvínov

Mrzela jej nezvládnutá první třetina, která rozhodla o prohře brněnských hokejistů v prvním semifinálovém střetnutí play off. Devětatřicetiletého obránce Komety Františka Ptáčka, jenž včera odehrál jubilejní 1200. extraligový zápas, však potěšil výkon mužstva od druhé části hry, kterým si Kýhosova parta ověřila, že Litvínov je v boji o finále hratelný soupeř.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obránce brněnské Komety František Ptáček.

Článek
Fotogalerie

Překvapilo vás, jakým způsobem na vás Litvínov v první třetině vletěl?

Čekal jsem, že budou chtít zkusit, jestli nejsme po náročném čtvrtfinále a jen dvoudenní pauze unavení. Jenže spíš jsme byli nerozjetí.

Domácím jste do tlaku pomohl i vy, když jste se hned v první minutě dopustil faulu, který Litvínov v přesilovce potrestal...

Před pár lety by byl můj zákrok brán jako krásnej prdeláč, jenže dneska se to píská jako faul. Ale ani po druhém obdrženém gólu se nic nedělo. Času bylo pořád dost.

Od druhé třetiny jste začali Litvínov přehrávat. Co jste ve své hře změnili?

Museli jsme si k tomu něco říct. Nechtěli jsme jim dopřávat žádný čas, aby tak snadno nezískávali nahozené puky. A najednou jsme měli bruslařsky navrch, tahali jsme za delší konec a soupeř se bál o výsledek.

Jenže vyrovnat se vám nepodařilo...

Velká škoda, i přes prohru je ale pro nás nejdůležitější zjištění, že se s nimi dá v pohodě hrát. Už před začátkem série jsme věděli, že jsou hratelní a teď se to potvrdilo. Záleží jen na nás, jestli dokážeme eliminovat jejich kvality.

Jaké hlavně?

Mají pár hráčů, kteří jsou šikovní, chytří a česky vyčůraní. Když jim budeme hrát do těla a nedáme jim prostor, půjde to.

Je Litvínov diametrálně odlišný soupeř než Zlín, který jste vyřadili ve čtvrtfinále?

Úplně odlišný! Styl Litvínova a Zlína je na úplně opačném pólu a i pro diváky je to hezčí podívaná.

Včerejší zápas byl pro vás, rekordmana v počtu extraligových startů, jubilejním dvanáctistým. Co pro vás pokoření této mety znamená?

Je to pro mě jeden z motorů, které mě ženou za mým snem - titulem. A za sny se přece má jít.

Jak dopadne páteční druhý zápas semifinále play off mezi Litvínovem a Brnem?
Vyhraje Litvínov
54,3 %
Zvítězí Kometa
45,7 %
Celkem hlasovalo 28085 čtenářů.

Reklama

Související témata: