Hlavní obsah

Litvínov nastartovali fanoušci. Šel mi mráz po zádech, jak nás hnali, řekl Hořava

Litvínov

Trápili se, dvě třetiny si až na Pirošovu tutovku nevypracovali prakticky žádnou nebezpečnější příležitost, přesto hokejisté Litvínova dokázali Kometu porazit i v druhém semifinálovém duelu (tentokrát 2:1). Vděčí za to dvougólovému obratu ve třetí třetině, na kterém mají podle trenéra Chemiků Miloslava Hořavy velký podíl litvínovští fanoušci.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Uprostřed litvínovský veterán Martin Ručinský, vlevo brněnský Petr Kuboš a zcela vpravo Libor Hájek.

Článek
Fotogalerie

„Strašně nám ve třetí třetině pomohli, byli přímo fantastičtí. Až mi šel mráz po zádech, jakým způsobem náš tým hnali dopředu," ocenil Hořava většinu z takřka šesti tisíc příznivců přítomných na Zimním stadiónu Ivana Hlinky, kteří drželi palce žlutočerným. „Moc si výhry vážím, protože Brno nás čtyřicet minut k ničemu nepustilo a jen díky brankáři Francouzovi jsme prohrávali pouze 0:1."

Verva v první třetině vyslala pouhé tři střely na gólmana Čiliaka, v druhé sice už osm, jenže jen ta od Piroše, který ve 38. minutě z necelého metru trefil lapačku brněnského brankáře, měla gólové parametry. „Vůbec jsme si nepomáhali, nedokázali jsme se podpořit. Jeden nahodil puk a další stáli," neuniklo litvínovskému útočníkovi Františku Lukešovi.

Jenže do závěrečného dějství vtrhli Severočeši jako vyměnění. „Čekali jsme velký nápor domácích, stejně jsme si s ním ale nedokázali poradit," mrzelo trenéra Komety Vladimíra Kýhose. „Kdybychom ve druhé třetině přidali druhý gól, mohlo to vypadat jinak. Šance jsme k tomu měli. Velká škoda, protože jinak jsme podali perfektní výkon," pokračoval.

Kýhos: Doufám, že doma to Litvínovu vrátíme

„Od začátku třetí třetiny jsme si vytvořili velký tlak a ještě víc nás nakopl můj vyrovnávací gól," říkal Lukeš o své trefě ze 46. minuty, když Čiliaka překonal dorážkou vlastní střely. Za další tři minuty navíc dokonal obrat přesilovkovým zásahem Petružálek. „Najednou jsme začali Brno tlačit, měli jsme spoustu šancí a gólů mohlo být klidně ještě víc," soudil Lukeš.

Litvínov tak zvládl i druhý domácí duel nejtěsnějším poměrem a pod tlakem tak nyní bude před pondělním pokračováním v Brně Kometa. „Splnili jsme si svůj úkol, jet do Brna za stavu 1:1 na zápasy by bylo horší. Víme totiž, jak těžko se v Brně hraje. Neříkám, že si tam jedeme pro jeden bod, ale bylo by to dobrý," plánuje Lukeš. „Že prohráváme 0:2, ale nic neznamená. Na domácí zápasy se připravíme a doufám, že to Litvínovu vrátíme," přeje si Kýhos.

Reklama