Hlavní obsah

Brnu se přání nesplnilo, my teď musíme správně nastavit mozky, velí Petružálek

Martin KézrPrávo

Už pátým gólem v letošním play off Jakub Petružálek dovršil obrat skóre po litvínovském vzepětí ve třetí části a znovu ukázal, jak je pro Vervu důležitým hokejistou. Chemici tak i jeho zásluhou znovu porazili Kometu nejtěsnějším rozdílem (nyní 2:1) a do Brna tak pojedou s vedením 2:0 na zápasy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů ze druhé branky, jejímž autorem byl Jakub Petružálek (vpravo uprostřed chumlu).

Článek

Kde se v litvínovském týmu vzala ta herní proměna po utrápených dvou třetinách?

Zase se ukázala vnitřní síla naše mužstva, i když dvě třetiny naší hře chyběla jednoduchost. Až do třetí jsme vlítli správným stylem. Bylo tam konečně hodně bruslení a šli jsme i daleko víc do branky.

Pomohl tomu i nějaký hlasitý projev o přestávce?

Kometa měla zásluhou silového hokeje dlouho víc ze hry, my za čtyřicet minut vyprodukovali jen jedenáct střel. Důležitým momentem se ale stala zahozená Pirošova tutovka na konci druhé třetiny. Takový moment by nevyspělé mužstvo mohl zlomit, my ale dřeli trpělivě až do konce, našli v sobě sílu a neslo to ovoce.

Nezatrnulo vám, když jste půl minuty před koncem třetí třetiny netrefil při brněnské power play prázdnou branku?

Už jsem byl hodně vyčerpaný, ale to mě neomlouvá. Kdybych ji trefil, mohli jsme mít poslední minutu klidnější, takhle měli až do konce ještě naději

Co očekáváte od pokračování série na brněnském ledě?

Soupeře tam publikum hodně požene, určitě tam budou Brněnští ještě silnější. Hrají kompaktně, drží je gólman a je na nich znát i zkušenost z play off, vždyť drtivá většina kádru zažila loňské finále. My musíme využít dva dny na regeneraci a na ledě u nich zase uplatnit jednoduchost a lepší pohyb, hlavně dávat puky ještě rychleji od hokejky.

Může vás vedení 2:0 po domácích zápasech uklidnit?

Všichni jsme moc rádi, že se Brnu nesplnilo přání odvézt jedno vítězství. Náš domácí led zůstává nedobytý a určitě nám zvedne sebevědomí, že jsme doma v roce 2015 ještě neprohráli. Ale musíme zůstat nohama na zemi. Mozky je nutné nastavit, že nic nepůjde snadno a že se tahle série play off hraje na sedm zápasů. Kdybychom ji přece jen zvládli dřív, tak fajn, ale myslet si to předem nemůžeme.

Reklama