Hlavní obsah

Ocelář Adamský chtěl Spartu, protože nehraje hnusný hokej jako Zlín

Třinec

Potřetí v historii se v play off utkají hokejisté Třince a Sparty. Před třinácti lety vyhráli Pražané 4:2, před dvěma roky se po sedmém zápase radovali Oceláři. Postup Třince do semifinále tehdy dirigoval útočník Martin Adamský, který se na vyřazení Sparty podílel sedmi góly a třemi přihrávkami. „Moc dobře si tu sérii pamatuju a vůbec bych se nezlobil, kdyby se historie opakovala,“ usmíval se před dnešním prvním utkáním semifinále Adamský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu proti Mladé Boleslavi Vladimír Dravecký (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Třince Martinem Adamským (vpravo) a Tomášem Linhartem (vlevo).

Článek

„Byla to skvělá série a jsem přesvědčený, že ta, co nás čeká, nebude jiná. Spartu jsem si přál, protože na rozdíl od Zlína chce hrát hokej. Stejně jako my," svěřil se útočník.

Tomu se proti Spartě daří i letos, ve třech utkáních základní části, do nichž zasáhl, třikrát skóroval. „Podle statistik to fakt vypadá, že to na Spartu umím. Ale není to ale tak, že když přijde na řadu Sparta tak si řeknu: jo, Sparta, dám si zase gólíček. Je to o tom, že hrají útočný hokej, který i soupeři umožňuje vytvářet zajímavé akce," nastínil rodák ze Studénky.

Adamský: Zlín dá gól a zaleze

I proto je rád, že Třinec nemusí hrát proti Zlínu, který ještě v play off neporazili. „Se Zlínem by to bylo úplně něco jiného. Ti, když dají gól, tak zalezou a hrají ten svůj hnusný hokej. Navíc nikdy nevíte, jak ta hlava zafunguje, zda tam nějaké bloky jsou, nebo už nejsou," popisoval Adamský. „Přál jsem si ale Spartu a vyšlo mi to. Samozřejmě, pokud bychom s ní náhodou vypadli, tak to schytám. Ale my prostě musíme porazit každého, kdo se nám postaví. Ať je to Zlín, nebo Sparta," dodal útočník.

Největší zbraň Sparty? Přesilovky. V základní části Sparťané využili každou čtvrtou, Hradci Králové dali ve čtvrtfinále v přesilovce devět gólů. „Šlape jim to v nich, to všichni vědí. Ale nepostupuje ten, kdo využije více přesilovek, ale ten, kdo vyhraje čtyři zápasy. A to je důležité," upozornil 33letý forvard.

Reklama

Související témata: