Hlavní obsah

Třineckého Matuše výměna gólmanů nerozhodila. Je mi jedno, kdo tam stojí, řekl

Třinec

Za bezbrankového stavu se ve 24. minutě rozjel třinecký Radim Matuš proti brankáři Sparty Jaroslavu Janusovi a mazáckou kličkou do bekhendu nastartoval sobotní třineckou gólovou show v úvodním utkání semifinále. „Mám to tak natrénované. Ta varianta se nabízela, tak jsem mu to tam hodil," culil se po premiérovém nájezdu v extralize 21letý útočník. Třinec vyhrál 6:2 a v sérii se ujal vedení 1:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký Radim Matuš zařídil z trestného střílení úvodní gól v duelu se Spartou.

Článek

Na to, že jste jel první nájezd v extralize, v semifinále play off a ještě za stavu 0:0, jste předvedl mazácké zakončení.

Jsem za to moc rád. Nájezdy nejsou lehké, ale bylo to ze začátku třetiny a led byl ještě dobrý. Mám několik variant a tahle se nabízela. Tak jsem mu to tam hodil. V posledním utkání na Spartě jsem mu dal podobný gól, akorát to bylo ze hry.

V situaci, která trestnému střílení předcházela, už jste zakončoval?

Ano, dostal jsem puk na modré čáře a viděl, že bek byl odstoupený a čekal, že budu přihrávat na Pechyho (Pechance). Otevřel se přede mnou prostor, tak jsem šel do branky. A v tu chvíli jsem ucítil háček a už jsem jel do rohu.

Trenéři Sparty před nájezdem prohodili gólmany. Vnímal jste to?

Vnímal, ale nijak mě to nepřekvapilo ani nerozhodilo. Je mi jedno, kdo v té brance stojí. Chci dát prostě pokaždé gól.

Jakou máte úspěšnost v nájezdech? V extralize po dnešku stoprocentní, protože toto bylo vaše premiérové trestné střílení.

Shodou okolností mě pan Moták, který teď trénuje Spartu, poslal před dvěma roky v Šumperku na čtyři nájezdy. Tři jsem dal a od té doby na ně chodím. I v Prostějově, kde jsem hostoval letos, jsem nedal asi jenom jeden. Věřím si na ně.

Kdyby utkání měly rozhodovat nájezdy, tak byste šel?

To je na trenérovi, ale určitě bych se tomu nebránil.

V závěru utkání dostávala vaše lajna za rozhodnutého stavu dost místa na ledě. Dovolil jste si i pěknou kličku za brankou...

Už jsme tam byli v tu chvíli hodně dlouho, takže jsme trochu vařili. Měl jsem to i trošku na dlouhou hokejku do bekhendu. Zkusil jsem to dát do branky, aby se to odrazilo, ale nevyšlo to.

Co čekáte od nedělní odvety?

Bude to hlavně zcela nový zápas. Ten první jsme zvládli na jedničku, ale potřebujeme urvat i ten druhý domácí zápas. Čekám, že to bude ze strany Sparty ještě agresivnější, než dnes. Oba týmy hrají velmi podobně. Je to hodně o bruslení, dohrávání soubojů. Celkově je to hodně fyzicky náročné. Ten výsledek 6:2 je hodně zkreslující, protože to byl fakt těžký zápas.

Do série jste se ale odrazili velmi dobře.

Jasně, jsme rádi za ten první bod, ale zítra se začíná zase od nuly. Je potřeba dobře se najíst, zregenerovat a zítra odpoledne na to vlítneme znovu.

Reklama

Související témata: