Hlavní obsah

Patera zajistil dvěma góly Kladnu remízu na Spartě

Kladenský kapitán Pavel Patera zajistil dvěma góly remízu Rabatu na ledě Sparty 3:3. Středočeši po pěti výhrách za sebou prodloužilo svou sérii neporazitelnosti na šest utkání. Sparta poprvé v letošním ročníku ztratila doma body.

Článek

Kladno nastoupilo bez útočníka Martina Procházky, jehož postihly střevní potíže. Naopak v dresu Sparty se už objevil po zlomenině nosu s obličejovým krytem forvard Sivek a kouč Jaromír Šindel stáhl hru oproti minulým zápasům jen na tři útoky. Sivek byl v utkání vidět a přispěl k dělbě bodů gólem a asistencí.

Kladno, které se vyhřívalo na druhém místě extraligy, začalo aktivně a první vážnější šanci měl Horna, který však nedokázal sparťanského gólmana Břízu překonat. V osmé minutě putoval na trestnou lavici Zeman, domácí sice gólmana Orcta moc nezaměstnali, ale když se síly na ledě srovnaly, udeřili. Po Dobroňově střele dorážel úspěšně Netík.

Hosté byli i nadále aktivní, ale nepodařila se ji přesilová hra při Tomanově vyloučení. Sivek ujížděl se Špaňhelem na jediného kladenského obránce a vyřešil situaci přesnou střelou nad Orctovu vyrážečku. Potom kladenský gólman svůj tým podržel po Tonově přesilovkovém pokusu.

V závěru úvodní třetiny opět zahrozil v oslabení Sivek, jenže mířil nepřesně a Kladno ještě početní výhodu zužitkovalo. Tvrdou a přesnou střelou překonal Břízu obránce Zeman. V druhé části zastavil Markův pokus v další početní převaze Orct a v polovině zápasu bylo vyrovnáno. Hluchý na sebe přilákal beka Hanzlíka i Hlavačku, prostrčil puk před branku na volného Pateru, jenž si věděl s Břízou rady.

Sparta chtěla opět do vedení, ale Chabadův průnik zastavil faul Tlustého. Orct se pak vyznamenal v oslabení proti Markovu útoku, ale po Sivkově střele v 36. minutě už na Netíkovu dorážku nestačil. Sudí Turčan uznal branku až po poradě s videorozhodčím. Hosté pak nevyužili dvě přesilové hry a navíc přišli po Štrbově faulu o útočníka Martina Frolíka, který zamířil s vyhozeným ramenem do kabin a už se do hry nevrátil. Sparta zase dohrávala bez Chabady, jehož nahradil v druhé formaci Štrba a do první formace naskočil Dragoun.

Kladno v závěrečné části chtělo vyrovnat a blízko bylo po nebezpečném nahození Libora Procházka, které Bříza jen vyrazil, ale pak situaci zachránil. V 49. minutě se Rabat dočkal a kladenský kapitán Patera svou druhou trefou v utkání vyrovnal. Domácí měli v dalším průběhu blíže k vítězství, ale kladenský gólman byl už nepřekonatelný. Středočeši se ubránili i v prodloužení a v poslední vteřině ještě mohli strhnout vítězství na svou stranu, ale Bílek trefil jen konstrukci branky.

Jaromír Šindel (Sparta): "Jsme v situaci, kdy skládáme mužstvo z hráčů, kteří jsou zdraví. Chabada vysílením po druhé třetině odstoupil, Stehlíka jsme vytáhli prakticky z postele. V dané situaci i ten bod je pro nás úspěchem. Nadělali jsme spoustu chyb v defenzívě a máme obrovský problém v obranném pásmu."

Petr Tatíček (Kladno): "Sparta má silné mužstvo a my jsme chtěli tady uhrát bod. Musím mužstvu poděkovat za bojovnost. Celý zápas jsme dotahovali a po kolektivním výkonu jsme zaslouženě uhráli remízu. Martinovi Frolíkovi vypadlo rameno, doktor mu ho celkem rychle vrátil, takže se uvidí v dalších dnech, jak dlouho bude chybět."

Sparta Praha - Rabat Kladno 3:3 po prodl. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Netík (Dobroň), 12. Sivek (Černošek), 36. Netík (Sivek) - 20. Zeman (Ševc, Horna), 30. Patera (Hluchý), 49. Patera (Ševc). Rozhodčí: Turčan - Machálek, Škach. Vyloučení: 4:5, navíc Gardoň (Kladno) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4764.
Sparta: Bříza - Dobroň, Toman, Černošek, Stehlík, Hlavačka, Jan Hanzlík - Ton, Marek, Štrba - O. Kratěna, Sivek, Chabada (41. Dragoun) - Netík, R. Vopat, Špaňhel - od 50. navíc Zelenka. Trenéři: Jaromír Šindel, Doležal a Volek.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, L. Procházka, Špelda, V. Čech, Zeman - Bílek, Patera, Hluchý - Michael Frolík, Gardoň, Martin Frolík - Horna, Huml, Kalla - Besser, M. Havel, Tlustý. Trenéři: Müller a Tatíček.

Reklama

Související témata: