Hlavní obsah

Hokejisté Budějovic opět remizovali, tentokráte s Vítkovicemi

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Vyrovnaný, ale poněkud fádní souboj pasoval českobudějovický tým na remízového krále dosavadního průběhu extraligy. Ani ve čtvrtém prodloužení v sezoně Jihočeši na další bod nedosáhli a rozešli se smírně, tentokráte s Vítkovicemi 2:2. Od úvodního buly se bojovalo o každý centimetr ledu, pohledných akcí si diváci příliš neužili.

Článek

Střelu Brabence z levé strany brankář Pinc s přehledem zlikvidoval, stejně jako na protější straně Chábera dobře zasáhl proti střele Hulvy, jemuž přihrával mladík Káňa. Ohrozit svatyni soupeře se pokusil také vítkovický Tomášek a domácí kapitán Bělohlav.

O vzruch se postaral gólman Chábera, jenž vybruslil do středního pásma proti klouzajícímu puku, ale minul ho a roli zachránce na sebe vzal obránce Harant. Ve vlastním oslabení pak ujel Kotrla, ale nedal. Jedenaosmdesát vteřin před první sirénou otevřel skóre ze skrumáže Hübl, jeho trefu však musel posvětit videorozhodčí.

Téměř přesně v polovině utkání vítkovický bek Dresler od modré čáry nahodil puk dva metry vedle domácí klece, ale Vydarený nechtěně přesměroval bruslemi kotouč do brankoviště a pouze hokejová štěstěna zachránila Budějovice od pohromy. Když usedl hostující Jasečko podruhé v zápase na trestnou lavici, rozehrála smrtící kombinaci trojice Kutlák, Kopecký a Šimánek, a bylo to 2:0.

Zaváhání domácích v závěru druhé dvacetiminutovky ale potrestal gólem do šatny Burger, jenž ujel v oslabení sám po levém křídle a jeho blafák byl nad Cháberovy síly. Na začátku třetí třetiny trefil Šimánek tyčku, poté domácí nevyužili 63 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem, což se jim vymstilo. Severomoravané bojovali a vyrovnávacím gólem se přes klimbající obranu domácích prosadil Hubáček.

Trenér Jandač zareagoval nasazením čtvrtého útoku a jeho svěřenci skutečně ožili. Dvakrát ohrozil Pince zkušený Bělohlav, další pokusy však byly spíše propagační. Ve vlastním oslabení se snažil prosadit Veselý, ale domácí se k vítězství nepropracovali ani v závěrečné přesilovce při zbytečném vyloučení Tomáška. Prodloužení bylo stejně opatrné jako celý zápas. Pouze Jasečko ohrozil Cháberu, naopak Pincovu pozornost vyzkoušeli Veselý a Hřebejk.

České Budějovice - Vítkovice Steel 2:2 po prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Hübl (Šimánek, Vydarený), 35. Šimánek (Kopecký, Kutlák) - 40. Burger (S. Hudec, Pinc), 45. Hubáček (S. Hudec). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3857.
České Budějovice: Chábera - Harant, Gřegořek, Vydarený, Kutlák, Posmyk, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Hübl, Šimánek, Sailer - Bělohlav, Kopecký, Kotrla - Hřebejk, od 48. navíc Krátoška, M. Hanzal. Trenéři: Jandač a Kupka.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, R. Polák (21. Jurečka), Gulaši (21. Dresler) - J. Štefanka, Burger, Krenželok - Irgl, Šimíček, Hubáček - I. Padělek, R. Procházka, Tomášek - Káňa, Hulva, Köhler. Trenéři: Vůjtek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice