Hlavní obsah

Kometa spoléhá na fanoušky. Musí ale najít recept na Francouze

Brno

Z ledu soupeře přivezli dvě porážky. Přesto hokejisté Brna v sérii o extraligové finále nepanikaří a za žádnou cenu nechtějí připustit, aby Litvínov dnes (od 18.15 hod, živě ČT Sport, podrobná reportáž na Sport.cz) získal postupový mečbol.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Smutek brněnských hokejistů po porážce v Litvínově.

Článek

„Věřím, že jim to doma oplatíme. Poženou nás lidi, jen musíme být trpěliví a nepřipustit úplně otevřenou partii. Kdybychom se bezhlavě hnali dopředu, Litvínov by to trestal," hledá recept brněnský kapitán Leoš Čermák. „Je nezbytné, abychom zvýšili střeleckou produktivitu, která byla zatím mizerná," apeluje trenér Vladimír Kýhos, jehož svěřenci z 52 střel v sérii dostali za Francouzova záda jen tři.

„Litvínovský brankář chytá fakt dobře, ale není to tak, že bychom z něj měli takový respekt a báli se na něj střílet. Musíme koncovku zlepšit, jít za gólem s veškerým důrazem," burcuje další útočník Antonín Honejsek. Kometa spoléhá, že zvýšení ofenzívní síly přinese uzdravený Němec. Přes stehy v obličeji je připraven naskočit i Malec, jenž po zásahu pukem do obličeje poslední utkání nedohrál. „Jsme bojovně naladění a nachystaní urvat výhru," dodává Honejsek.

Litvínov stojí už v polovině cestě do finále, na něž čeká dlouhých devatenáct let. „Nesmíme mít velké oči, spíš je nutné udržet dobrý pohyb a dávat puk rychle od hokejky. Když s Brnem budeme chodit do soubojů a stát, tak nás přehraje," uvědomuje si kanonýr Jakub Petružálek.

Který tým postoupí do finále play off extraligy?
Litvínov
50,2 %
Brno
49,8 %
Celkem hlasovalo 16870 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec