Hlavní obsah

České Budějovice dostaly pokutu za pokus o napadení rozhodčího

Hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 30.000 korun za pokus o napadení hlavního rozhodčího, který se na jihu Čech odehrál po druhé třetině pátečního utkání 2. kola baráže o nejvyšší soutěž proti Slavii. Duel řídili Jan Hribik s Oldřichem Hejdukem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Ondřej Bláha v akci.

Článek

"Hlavní rozhodčí byl při odchodu z ledové plochy zasažen do helmy rukou jednoho z diváků, který se naklonil přes ochranné zábradlí. Došlo tak k naplnění skutkové podstaty přestupku výtržnosti a fyzické napadení, přičemž silnějšímu útoku zabránila pouze vzdálenost mezi procházejícím rozhodčím a divákem," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

"V průchodu mezi hráčskými lavicemi nebyla dostatečně zabezpečena pořadatelská služba, ačkoli klub byl při předchozí kontrole zimního stadionu na rizikovost tohoto prostoru výslovně upozorněn," odůvodnil Holý sankci.

Českobudějovický klub na oficiálních internetových stránkách uvedl, že má k dispozici záběry, jež mohou zcela jasně hříšníka identifikovat. "Tyto incidenty nás strašně mrzí, protože jinak je ze všech stran na publikum v Českých Budějovicích slyšet pouze chvála," uvedl generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

"Bohužel jde o výstřelky jednotlivců, které se dají jen stěží vyřešit pomocí pořadatelů, to bychom jich museli mít několik tisíc. Já spoléhám na to, že normální většina diváků propříště pomůže uklidnit některé rozvášněné fanoušky, kteří stojí či sedí vedle nich," doplnil Bednařík.

Českobudějovický klub navíc dostal napomenutí za to, že na konci druhé třetiny téhož zápasu naházeli diváci na ledovou plochu a střídačku hostů odpadky a kelímky s pivem. Stejně tak byl napomenut chomutovský klub, protože příznivci po druhém gólu domácích v pátečním duelu s Olomoucí naházeli na led papírky. Oběma klubům hrozí při dalším provinění pokuta.

Reklama

Související témata: