Hlavní obsah

Vary posílí Pavelek se Selingrem, odcházejí Kucharczyk a Vak

KARLOVY VARY

Nevydařený vstup do sezóny hokejové extraligy přiměl vedení Karlových Varů ke změnám v kádru. Tým Západočechů opustili Radim Kucharczyk, Tomáš Vak a Jakub Kraus, místo nich přicházejí Zdeněk Pavelek z Třince a Pavel Selingr ze Znojma. ČTK to ve středu řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Holý.

Článek

Generální manažer Miroslav Vaněk tak naplnil své hrozby po úterním prohraném zápasu osmého kola proti Slavii, kdy hráče Energie kritizoval za neprofesionální přístup a slíbil, že přijdou změny.

Selingr přichází do Karlových Varů výměnou za Krause, Pavelek samostatně. "Zatím jsme se domluvili s klubem na účinkování do konce sezony. Do konce roku se bude jednat o dalším prodloužení smlouvy v Energii Karlovy Vary," řekl ČTK manažer Vladislav Hamrla, Pavelkův zástupce.

O osudu Kucharczyka a Vaka se rozhodne až v příštích dnech. "Tomáš Vak má dvě nabídky z extraligy, jednu pak ze Slovenska. Do konce týdne by se měl domluvit s agentem na tom, kde bude působit. Tomáš se už od zítřka s A-týmem nebude připravovat. Radim Kucharczyk k dnešnímu dni ukončuje své angažmá v Karlových Varech. My s ním od zítřka již nepočítáme," řekl Vaněk na oficiálních internetových stránkách.

Pavelek se Selingrem by v týmu vedeném trenérem Zdeňkem Venerou měli vyřešit problém s nedostatkem levých křídelních útočníků. "Potřebovali jsme kvalitní a konstruktivní levá křídla. Trenérům by jejich příchod měl umožnit sestavování jednotlivých útoků bez nutnosti improvizace. Dosud post levého bránícího křídla nahrazovali centři nebo pravá křídla," uvedl generální manažer klubu.

Reklama

Související témata: