Hlavní obsah

Moc času už nemáme, ale zlomit se série ještě dá, tvrdí útočník Komety Hruška

Brno

Jsou na pokraji vyřazení, ale vzdát se ještě nechtějí. Hokejisté Komety věří, že by vítězstvím v úterním utkání mohli ještě přivodit obrat v semifinálové sérii extraligového play off, v níž už prohrávají s Litvínovem 0:3 na zápasy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Komety Vladimír Kýhos během třetího semifinálového zápasu play off extraligy s Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

„Dobře víme, že z takového stavu ještě nikdy žádný prohrávající tým nepostoupil. Proč bychom ale nemohli být první," položil řečnickou otázku brněnský útočník Jan Hruška. „Šance si vytváříme, chce to jen začít je proměňovat. Víme, že už nemáme moc času, ale zlomit se série ještě dá. Jen kdybychom konečně vstřelili vedoucí gól," přál si.

Jeho formaci s Tonem a Němcem se zatím v play off střelecky příliš nevede. „Samozřejmě že nás to trápí. Jsme na ledě od toho, abychom dávali góly. Snad ještě přijdou," doufal Hruška.

Také obránce Jan Hanzlík si posteskl nad nízkou střeleckou potencí Komety. „Vůbec nám to bohužel nechčije, štěstíčko se od nás úplně odvrátilo. A když už Francouze překonáme, trefíme tyčku nebo břevno. Chce to tlačit se ještě víc před litvínovskou bránu na dorážky," plánoval Hanzlík.

Zatímco v úvodním utkání v Litvínově vstřelila Kometa dva a ve druhém už jen jeden gól, v pondělí v Brně vyšla úplně naprázdno. „S jedním nebo žádným gólem se pochopitelně Litvínov porazit nedá. Snad nám to ve čtvrtém střetnutí konečně napadá a snížíme na 1:3. Jedno domácí vítězství musíme urvat a v pátek se o další pokusit v Litvínově," předsevzal si útočník Antonín Honejsek.

Kýhos: Potřebujeme, aby se nám probudili tradiční střelci

Trenér Komety Vladimír Kýhos litoval, že jeho celek inkasoval v prvním brněnském utkání už v úvodní minutě. „Mladý Hájek bohužel trefil při rozehrávce soupeřovu hokejku a my jsme najednou byli jako opaření. Mohli jsme prohrávat ještě víc. Když jsme se pak zvedli, měli jsme zužitkovat některou z přesilovek. A velká smůla byla, že se Káňovi nepovedlo srovnat, v šanci trefil bohužel jen břevno," lamentoval Kýhos.

Připustil, že nálada v kabině Komety není optimální. „Ve čtvrtém zápase musíme mnohem lépe zvládnout vstup. A taky potřebujeme, aby se nám probudili někteří tradiční střelci, kteří nás gólově táhli v základní části," poukázal na současnou střeleckou nemohoucnost elitní formace Komety v čele s Tonem.

Kýhos si dal za cíl semifinálovou sérii čestně dohrát. „Znamená to v úterý zvítězit a v pátek se vrátit do Litvínova. A nikde není psáno, že by těch zápasů potom nemohlo být ještě víc," přemítal brněnský kouč.

Dokáže Kometa zvrátit sérii s Litvínovem a postoupit do finále play off?
Ano
18,9 %
Ne
81,1 %
Celkem hlasovalo 11213 čtenářů.

Reklama

Související témata: