Hlavní obsah

Kempný se respektu záhy zbavil. Energii na obrat máme, tvrdí uzdravený bek Brna

Čestmír FolkSport.czPrávo

Šest týdnů po operaci levého ramene se vrátil do sestavy hokejistů Komety a spolehlivým výkonem přispěl k jejich premiérovému triumfu v semifinálové sérii extraligového play off. Obránce Michal Kempný věří, že ani v pátek v Litvínově pro Brňany sezóna ještě neskončí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Kempný z Brna při souboji s Jakubem Petružálkem (není na snímku).

Článek

Kdy jste se rozhodl, že nastoupíte?

Definitivně v pondělí večer. Prohrávali jsme 0:3 na zápasy a já jsem chtěl mužstvu pomoct. Předchozích čtrnáct dní jsem už trénoval naplno a rameno drželo, nešel jsem tudíž do žádného rizika. Což se potvrdilo hned zkraje, když jsem bez problémů přestál tvrdý náraz od Petružálka.

Jak jste se tedy na ledě cítil?

Ze začátku jsem měl po dlouhé pauze z tak důležitého střetnutí trochu respekt, avšak brzy to ze mě spadlo. A myslím, že jsem nezaostával ani fyzicky, natrénováno mám dost.

V čem se Kometa zlepšila oproti předchozím utkáním?

Podali jsme výborný týmový výkon. Zlepšili jsme pohyb a mnohem víc jsme se tlačili před brankáře Francouze. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě.

Dá se série za stavu 1:3 ještě zachránit?

Věřím, že rozhodně ano. Nebude to ovšem vůbec snadné. Litvínov je mimořádně silný v ofenzívě, ale my i u nich uděláme všechno pro to, abychom v pátek protáhli semifinále o další zápas. Energie na to máme dostatek. Vítězství v Brně bylo jen prvním střípkem na cestě k obratu.

Nálada v kabině se po výhře zlepšila?

Rozhodně ano. Nebyla ale zdaleka špatná ani předtím. Hrozně si cením, že držíme při sobě, nevyčítáme si chyby a bojujeme jeden za druhého.

Věříte, že by teď po vašem návratu na led mohla přijít i opětovná pozvánka do národního týmu před pražským MS?

Tím se momentálně vůbec nezabývám, myslím výhradně na to, jak co nejvíc pomoct Kometě. Dál se uvidí.

Reklama

Související témata: