Hlavní obsah

Někdo zvracel, další měli průjem a skoro všichni jsme museli na kapačky, popsal epidemii slávistů Vlasák

Možná víc než ze soupeřem bojovali s dozvuky vlastní nemoci. Výhra Slavie 2:1 nad Olomoucí ve čtvrtém kole baráže o extraligu patří k těm vyloženě vydřeným. Už od noci z neděle na pondělí hokejisty pražského týmu sužují značné střevní problémy a v úterý večer s velkými obtížemi lepili sestavu. Nakonec ale zesláblé mužstvo urvalo cenný zisk tří bodů do tabulky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Slávistická radost. Zleva Václav Pletka a Jan Stránský.

Článek

„Neskutečně jsme to odmakali jeden za druhého, jakoby ta epidemie tým ještě víc semkla," mínil autor vítězné branky Miroslav Čermák. „Na trénink se v pondělí sešli jen čtyři zdraví hráči, ostatní odpadli. Někdo zvracel, další měli průjem a skoro všichni jsme museli ambulantně na kapačky," řekl útočník Tomáš Vlasák. „Situace pro nás nebyla lehká, ale klobouk dolů před celým týmem. Důležité pro nás bylo, i s pomocí lékaře, kluky co nejlépe namotivovat," mínil asistent domácího trenéra Jan Srdínko.

Nejhůře ze slávistů dopadl obránce Valach, který se dokonce ocitl v nemocnici, nakonec nemohli nastoupit ani útočníci Sklenář a Stránský. „Zrovna fit se v kabině cítil málokdo, já dva dny jedl jen rohlíky a suchou rýži, ale před zápasem jsme do sebe nacpali ionty a vitamíny. Abychom měli alespoň nějakou energii. Síly na ledě ubývaly rychle, ale nějak jsme to vydřeli. Nebyl to zrovna krásný hokej, ale klíčové jsou další tři body z vlastního ledu," uvažoval Vlasák.

Vedení pražského klubu marně žádalo odklad utkání. „Nezbylo nám než respektovat, že musíme i v takovém stavu hrát. Baráž jede v rytmu úterý, pátek, neděle a zřejmě nebylo kam termínově uhnout, to by se asi musela hrát dvě utkání ve dvou dnech," líčil Vlasák a ocenil s jakou vůlí a nasazením tým bojoval. „Ani jsme nepředpokládali, že by prodělané onemocnění zanechalo na slávistech nějaké žádné stopy," poznamenal asistent olomouckého kouče Jan Tomajko.

Olomouc v Praze padla a poprvé v baráži tak nebodovala. Po třetině soutěže jsou tak slávisté v čele tabulky s náskokem jednoho bodu na pronásledovatele z Chomutova a Olomouce. „Je to rozhodně příjemnější než být na chvostu, jak jsme to zažívali celý rok. Základ, jak zvládnout baráž, je doma vůbec neztrácet a občas něco přidat zvenku. Eden musí být náš hrad. Zatím se to daří, ale ještě máme před sebou osm kol," vykládal Vlasák.

Reklama