Hlavní obsah

Sparta - Třinec 2:1 PPStav série 2:2Hlinka znovu spasitelem! Sparta rozhodla bitvu v prodloužení a srovnala semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Polanský 0 : 1
31. Hlinka 1 : 1
62. Hlinka 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Semifinálová série play off extraligy mezi hokejisty Sparty a Třince je srovnaná! Pražané dokázali před vlastními diváky vyhrát i druhý zápas a opět za to mohou vděčit především Jaroslavu Hlinkovi. Nejproduktivnější hráč sparťanské historie vstřelil stejně jako ve středu i dnes dva góly. Svěřenci trenéra Josefa Jandače zvítězili po jeho trefách 2:1 po prodloužení. Páté pokračování je na programu v sobotu od 16:20 na ledě Ocelářů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Robert Sabolič, Jaroslav Hlinka a Jan Buchtele oslavují vítězný gól ve čtvrtém semifinále s Třincem.

Článek
Fotogalerie

V třinecké brance se místo Šimona Hrubce objevil poprvé v letošní vyřazovací části Peter Hamerlík a od začátku musel čelit tlaku domácích. Slovenský gólman ale působil jistým dojmem, a když už byl v deváté minutě při sparťanské přesilovce překonán, zachránila ho po Hlinkově pokusu tyčka.

Domácí následně hráli necelou půlminutu ve dvojnásobné početní převaze, agilní Hlinka pálil na odkrytou branku, tu ale přestřelil, neboť puk netrefil čistě. Oceláři se poprvé osmělili právě až ve vlastním oslabení, osamocený Adamský ale na Novotného ani nadvakrát nevyzrál.

Po třech minutách hry prostřední části hry už to ale hostům vyšlo. Eminger se na hranici brankoviště snažil odstavit Adamského, což se mu sice podařilo, volného puku se ale zmocnil Polanský a otevřel skóre. V polovině základní hrací doby přečkal Třinec přesilovku Pražanů a po ní mohl navíc svůj náskok navýšit. Kapitán Klesla vracející se z trestné lavice upaloval sám na Novotného, klec ale minul.

Dohrávalo se bez Rolinka

Z následného rychlého protiútoku naopak Rolinek posunul puk k Hlinkovi, který odčaroval Hamerlíkovo kouzlo a vyrovnal. Sparťany vyrovnání nakoplo, soupeře zatlačili do jeho obranného pásma a zejména Pech měl několik dobrých příležitostí k dokonání obratu, jenže v žádné z nich neuspěl.

V úvodu třetího dějství podržel sparťany Novotný, když ramenem vyrazil nebezpečná zakončení Plíhala i Ružičky. Oceláři pak měli v krátkém časovém úseku hned tři přesilovky, Pražané ale vcelku bez potíží odolali. V 54. minutě zasáhl Doudera Rolinka holí do obličeje a zatímco domácí kapitán putoval s krvavým zraněním do kabiny a do utkání už se nevrátil, třinecký zadák s trestem na dvě plus dvě minuty za katr. Ani domácí ale svou možnost nevyužili, a tak se šlo do prodloužení.

To netrvalo ani dvě minuty. Saboličovu tečovanou střelu Hamerlík neudržel, volného puku si všiml Hlinka a dorazil jej do odkryté branky.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 31. J. Hlinka (Rolinek, K. Pilař), 62. J. Hlinka (Sabolič, K. Pilař) - 24. Polanský (Adamský, Galvas). Rozhodčí: Hodek, Šír - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 11 027. Stav série: 2:2.
Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Sabolič, J. Hlinka, Rolinek - Forman, D. Přibyl, Buchtele - Réway, Dragoun, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Dravecký, Polanský, Adamský - Ciencala, Plíhal, Orsava - Chmielewski, Pechanec, Marek Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Jak dopadne pátý semifinálový zápas play off extraligy mezi Třincem a Spartou?
Vyhraje Třinec
41,8 %
Utkání skončí remízou
2,5 %
Zvítězí Sparta
55,7 %
Celkem hlasovalo 8882 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4