Hlavní obsah

Sparta už v polovině třetí třetiny věděla, že vyhraje. A velebí tahouna Hlinku

Praha

Do konce třetí třetiny zbývalo necelých deset minut a na světelné tabuli svítilo nerozhodné skóre 1:1, hokejisté Sparty přesto už v tu chvíli věděli, že čtvrté semifinále proti Třinci zvládnou a sérii srovnají. Nemýlili se, v prodloužení kýžený druhý gól přidali. Opět zásluhou Jaroslava Hlinky, jenž stejně jako ve středu skóroval dvakrát, a spoluhráči i trenéři ho zahrnovali chvalozpěvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Robert Sabolič, Jaroslav Hlinka a Jan Buchtele oslavují vítězný gól ve čtvrtém semifinále s Třincem.

Článek

Pražanům dodal víru úvod třetí třetiny, když v krátkém sledu přečkali hned tři přesilovky Ocelářů po faulech Hlinky, Rolinka a Formana. „Byl to určující faktor. Od té chvíle jsme si byli jistí, že vyhrajeme. Ukazuje to velkou mentální sílu mužstva. Už do třetí třetiny jsme všichni šli v psychické pohodě a nahecovaní, že jdeme zápas urvat pro sebe," liboval si asistent trenéra Zdeněk Moták.

A vyzdvihl vynikajícího Jaroslava Hlinku. Osmatřicetiletý útočník ve druhé minutě nastavení pohotově zareagoval a dorazil do sítě puk, který třinecký gólman Hamerlík neudržel. „Je to opravdový bojovník se srdcem na správné straně. Tyhle dva zápasy byly jeho," připomínal Moták, že centr druhé útočné formace sparťanů vstřelil už ve druhém zápase v řadě dva góly a s bilancí pěti branek a stejného počtu asistencí se vyšvihl do čela produktivity play off.

Hlinka strhnul celý tým, chválil sparťan Ďaloga

„Jarda vzal ve dvou domácích zápasech všechno na sebe. Je to fantastický hráč, k tomu se ani nedá říct nic jiného. Příkladně ukázal, jak se má hrát, a zbytek týmu tím strhnul. Doufám, že takhle bude pokračovat a my ho budeme následovat," přidával se s komplimenty obránce Marek Ďaloga. „Hraje neuvěřitelně. Zase potvrdil, že umí podržet celý tým a táhnout ho. Fakt paráda," hodnotil jiný bek Adam Polášek.

A těšilo jej, že Sparta rozhodující fáze zápasu zvládla i bez Tomáše Rolinka. Toho v 54. minutě zasáhl hokejkou do obličeje Milan Doudera, za což dostal trest na 2+2 minuty. Sparťanský kapitán zamířil s krvavým zraněním do šatny na šití a v utkání už nepokračoval.

Rolinek musel do nemocnice

„Je škoda, že nezažil vítězný gól ani jeho oslavu. Byl ale připravený se do hry vrátit, před prodloužením nechyběl u porady a už si i oblékal dres," prozradil Polášek. Podle Motáka ale Rolinek nakonec po zápase odjel do nemocnice. „Aby podstoupil podrobnější vyšetření. Nevím, jestli je to brada, oko, obočí... Možností je více. Ale v sobotu v Třinci bude k dispozici."

Třinečtí si ani tak nevyčítali rozhodující trefu domácích jako tři nevyužité po sobě jdoucí přesilovky ve třetí třetině. „Z nich jsme měli dát gól. Ale nesehráli jsme je dobře, každý čekal na to, co vymyslí ten druhý. Příště to musíme vzít každý na sebe. Dáváme málo branek, na jeden gól je těžký vyhrát," uvědomoval si útočník Jiří Polanský, autor jediného čtvrtečního gólu Ocelářů.

„My jsme si ale vyhrát zasloužili, celý tým příkladně dřel. Víme teď, že na to máme. V Třinci budeme chtít do naší hry přenést všechno pozitivní ze čtvrtečního zápasu," tvrdil Polášek. Oceláři však věří, že domácí prostředí bude hrát v sobotu v jejich prospěch. „Je to naše velká výhoda. Hrozně moc už se na naší arénu těším. Začíná se od nuly, de facto se hraje na dva vítězné zápasy," uzavírá Polanský.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články