Hlavní obsah

Poslední krok není snadný. Ať je nervózní Litvínov, vzkazuje kouč Brna Kýhos

Litvínov/Brno

V úterý litvínovský mečbol doma odvrátili, ale dnes mají podruhé nůž na krku. Pokud brněnští hokejisté nevyhrají pátý semifinálový zápas extraligového play off v Litvínově, sezóna pro ně skončí. Duel se hraje od 18:20 hodin před kamerami ČT Sport, na Sport.cz sledujte podrobnou on-line reportáž.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu, vpředu vlevo je brankář Litvínova Pavel Francouz. Jak dopadne pátý zápas?

Článek

„Pevně věřím, že ani tentokrát ještě nedovolíme Litvínovu postoupit. Na sever Čech cestujeme s velikým odhodláním. První výhra v sérii nás nabudila, teď chceme výborný výkon z naší haly zopakovat i na soupeřově ledě," burcuje trenér Komety Vladimír Kýhos.

Tuší, že ani Litvínovští se nenacházejí ve zcela komfortní situaci. „Určitě cítí tlak, aby co nejdřív sérii ukončili. Každý ovšem ví, že udělat poslední krok nebývá mnohdy snadné. Ať jsou tedy nervózní oni," vzkazuje.

Kýhos tvrdí, že v kabině Komety vládne bojovná nálada. Umocnil ji návrat uzdraveného obránce Kempného do sestavy. „Hrozně moc nám pomohl. Je skoro ve stejně dobré formě jako před zraněním," pochvaluje si osmapadesátiletý kouč.

Proč to Tonovi nepálí?

V minulém utkání totálně přestavěl útočné formace. „Změny se osvědčily, v Litvínově nastoupíme ve stejném složení," prozrazuje Kýhos. „Nesmíme hledět doleva ani doprava, zajímá nás jen výhra," stanovuje cíl.

Kýhos se příliš nechtěl pouštět do úvah, proč se v play off střelecky zasekl veterán Ton, jemuž se totéž přihodilo i loni ve Spartě. „Tak to prostě někdy ve sportu chodí. Petr nás svými góly táhl v základní části, ale teď mu to nepadá. Nevím, proč je kolem toho tolik humbuku, vždyť zdaleka není v našem mužstvu jediný. Nezáleží na tom, kdo góly dá, důležité bude, abychom znovu vyhráli," má jasno.

I bez Tonova přispění překonali Brňané v úterý brankáře Francouze čtyřikrát. „Proti předchozím střetnutím je to pokrok. Snad to klukům dodalo sebevědomí," doufá.

Jak dopadne páteční souboj play off extraligy mezi hokejisty Vervy a Brna?
Zvítězí Litvínov
49,6 %
Kometa vrátí sérii do Brna
50,4 %
Celkem hlasovalo 2127 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín