Hlavní obsah

Chomutov - Slavia 0:2Slavia vyhrála v Chomutově a v baráži jde do trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Sklenář 0 : 1
60. Stránský 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie zvítězili v utkání 5. kola baráže o extraligu na ledě Chomutova 2:0. Na čele tabulky mají díky tomu Pražané už čtyřbodový náskok právě před Piráty a Olomoucí, která prohrála v Českých Budějovicích. V úvodu třetí třetiny rozhodl o osudu zápasu útočník Jakub Sklenář, v závěru přidal pojistku Jan Stránský.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Slávistická radost. Zleva Václav Pletka a Jan Stránský.

Článek

Slavia se musela obejít bez kapitána Bednáře a také zkušeného beka Valacha. V první třetině byl jednoznačně lepší Chomutov, k čemu přispěla série vyloučení na straně hostů. Ti jen do první přestávky stihli nastřádat šest menších trestů.

Hned v první přesilové hře měl velkou příležitost Rutta, který si najel před branku, ale ani nadvakrát Furcha nepřekonal. Velký tlak Chomutova se Slavia pokoušela otupit pomalým střídáním a obětavostí, ale i tak domácím několikrát chyběly jen centimetry k dosažení branky.

O převaze Chomutova svědčil i poměr střel 20:4. Slavia měla jednu velkou gólovou příležitost. Ve 12. minutě při návratu z trestné lavice se dostal Kolář do brejku a nastřelil horní tyč chomutovské branky.

Velkou příležitost otevřít skóre dostala Slavia ve druhé třetině při dvou po sobě následujících dvojnásobných přesilovkách, které trvaly 55 sekund a posléze přes půl minuty, ale brankáře Kopřivu ostřelovali hosté jen od modré čáry. Na straně domácích se do dobré pozice dostal Růžička, ale jeho střely zblokoval Pletka. Minutu před přestávkou jeli slávisté v přečíslení tři na jednoho, i tato příležitost ovšem zůstala nevyužita.

Hned po 19 sekundách třetí třetiny se dostala Slavia do vedení, když Kopřivu překvapil Sklenář. Hned po rozehrání mohl vyrovnat Růžička, jenže Pirátům nebylo ve třetím domácím zápase dáno. Další příležitost měl v 46. minutě David Kämpf, ale jeho střelu pro změnu zastavila tyč.

S přibývajícím časem Slavia už pouze bránila hubený náskok a vyhazovala puky. Další velkou příležitost nevyužil Ondřej Kaše, který si vybruslil před bránu, jeho ránu však zastavila hokejka hostujícího hráče. K vyrovnání nevedla ani další šance Lukáše Květoně a ani power play. Naopak půl minuty před koncem definitivně rozhodl do prázdné branky Stránský.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - HC Slavia Praha 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 41. Sklenář (Tomica), 60. Stránský (Vlasák). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Bláha, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 5136.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Gajovský, Hřebejk - D. Květoň, V. Růžička ml., O. Kaše - McGregor, Dušek, L. Květoň - Chlouba, Kämpf, R. Veselý. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, J. Novák, Šulc, Knot, Kolařík - Stránský, Pletka, Tomica - M. Čermák, Vlasák, J. Doležal - Holec, Vas, Kolář - Andres, Poletín, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha531019:611
2.Chomutov5120212:107
3.Olomouc5201212:117
4.České Budějovice5102212:185

Reklama