Hlavní obsah

Selhání si beru hodně osobně, bude ve mně ještě dlouho, přiznal Ton

Litvínov

Sympaticky se nevymlouval, přiznal významný podíl na konci Komety v semifinálové sérii proti Litvínovu. Ale to Brnu naději alespoň na zopakování loňského finále hokejové extraligy nevrátí. Útočník s visačkou rozeného střelce Petr Ton zaznamenal v play off jediný gól, proti Vervě žádný. „Moje nejhorší play off. Vyřazení si beru osobně,“ přiznal po posledním zápase, v němž střeleckou mizérii podtrhl několika neproměněnými tutovkami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský útočník Petr Ton během duelu se Slavií.

Článek

Čemu přičítáte, že se vám v play off střelecky nevedlo?

Já jsem tu od toho, abych góly dával, tým na mě spoléhal a já tu úlohu nesplnil. Litvínov hrál líp v sérii, zasloužil si postup, ale jsou situace, kdy se to láme a rozhodují jednotlivci. Litvínov je měl a já? Čísla hovoří za vše. Jsem nejhorší v plus/minus, nemám žádný bod z pěti zápasů. Tak to je...

Svazovala vás ta bilance?

To ne. Nešel jsem na led frustrovaný, člověk chce pořád. Já si sám říkal, že rozhodnu.

Ani mezi zápasy jste nedumal, co zlepšit?

Samozřejmě člověk si to rozebírá, mluví o tom s kamarády, novináři, co se stalo, proč jsem se zasekl... Ale nebyl jsem skeptickej, byly zápasy, kdy jsem neměl šanci, ale nemůžeme to hrát jen na mě. Člověk je součásti lajny, když ta rozhodne, zvedne vám to sebevědomí, já gól nemusím dát. V posledním zápase jsem měl šance hned od začátku. To jsou momenty, kdy jindy bych dal osm gólů z deseti... Nejsem první ani poslední, kdo takovou sérii má, spíš mě to mrzelo kvůli klukům. Jestli na někoho spoléhali a já selhal, beru si to hodně osobně. A bude to ve mně ještě hodně dlouho.

Cítil jste, že je šance sérii ještě otočit?

I za stavu 0:3 jsme tím v kabině žili, dávali si za příklad Los Angeles v NHL, strašně jsem tomu věřil. Ale pak rozhodujou drobnosti, kdy to mám na holi... To není tak, že bych to odflákl nebo udělal něco špatně, tam chybí i štěstíčko. Ale když selžete v takové šanci, je to stejné jako když 17letý kluk udělá chybu a dostaneme z toho gól.

Seděl vám styl Komety, kam jste přišel vloni v létě?

Před sezónou nastaly asi tři čtyři změny, myslím, že jsem zapadl dobře. Ale nám se hrubě nepovedl čtvrtý zápas se Zlínem, kdy jsme jako lajna dostali čtyři góly, od té doby jsme si to začali moc brát. Přicházely různé změny, trenér se nám snažil pomoct. Já měl štěstí, že mě dal už minulý zápas ke klukům, kteří nás táhli, snažil jsem se jim pomoct a odvděčit se jim góly...

V čem byla síla Litvínova?

Sehráli padesát dva zápasů v základní části, pět s Pardubicemi, pět s námi a neprohráli třikrát po sobě. To je kvalita od začátku do konce, většina týmů mívá během sezóny nějaké výpadky, oni se jim vyhnuli. Šlapali od poslední loňské čtvrtiny, mají vynikající individuality. V play off rozhodují lídři a brankář, a to oni mají.

Jak vidíte svoji hokejovou budoucnost?

Vše je teď strašně čerstvé. Pociťuji zklamání a teprve uvidím, co bude. Jsem vyhaslý a zklamaný, ale nechci dělat nějaké rozhodnutí v emocích.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články