Hlavní obsah

Říha starší nebude pokračovat v Pardubicích, ty povede jeho syn

Pardubice

Trenér Miloš Říha starší nebude pokračovat na lavičce hokejistů Pardubic. Řekl to v rozhovoru pro deník Sport, který zároveň informoval, že tým by měl převzít jeho syn Miloš Říha mladší, dosavadní asistent, a spolupracovat by měl s Václavem Baďoučkem a možná i s Richardem Králem. Klub to zatím nekomentoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha u hokejistů Pardubic končí

Článek

Říha starší nastoupil na lavičku Pardubic 8. ledna poté, co u týmu skončil Zdeněk Venera. Tým ve zbývajících 18 zápasech základní části dovedl k šesti výhrám a 12 porážkám, z toho pěti v nastavení. Po umístění na deváté pozici vyřadily Pardubice v předkole play off Vítkovice a ve čtvrtfinále vypadly s Litvínovem 1:4 na utkání.

"Spíš jsem pokračovat nechtěl," řekl Říha Sportu ke svému odchodu. Důvody neprozradil. "To ať si každý přebere, jak chce. Já to nechci ani nebudu prezentovat. Někdo moje působení bere jako neúspěch, někdo jako realitu a někdo tam vidí odvedenou práci," doplnil šestapadesátiletý kouč, který trénoval v KHL Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Petrohrad či Omsk.

Hlavním koučem Pardubic se měl nyní stát jeho třiatřicetiletý syn, který u týmu působí na pozici asistenta od sezóny 2013/14. Baďouček by měl být jeho asistentem a jedná se i o dalším, kterým by se mohl stát Král. "Jednání o složení realizačního týmu probíhají. Jakmile dojde k písemnému potvrzení, seznámíme s ním veřejnost. Do té doby ho nebudeme komentovat," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Jan Hrabal.

Na syna je hrdý

Říha starší nicméně nástup svého syna na lavičku už komentoval. "Samozřejmě, že jsem na něj hrdý. V tomhle směru musím před pardubickým klubem smeknout, že mu důvěřují a práci mu svěří. Vidí, že potenciál v něm je. Takže těší mě moc, že se vedení takhle zachovalo," řekl Sportu.

Pochvaloval si, že syn jde v jeho stopách. "On v podstatě navazuje na moje začátky v Pardubicích, kam jsem v sedmatřiceti (na jaře 1996) přišel trénovat. Máme to podobné. Pokud bude mít štěstí na lidi, jako jsem měl já, jenom dobře pro něj. Budou na něj tlaky kvůli příjmení, ale s tím on se popere. Ví, co ho čeká, a zvládne to. Pokud by přišel nějaký úspěch, ti lidé se změní a přestanou se všelijak chovat," dodal Říha starší, který si nyní bude hledat angažmá.

Reklama

Související témata: