Hlavní obsah

Třinec má proti Spartě mečbol. Díky uzdravenému Irglovi

Třinec

Tohle je návrat jako ze snu! Třinecký útočník Zbyněk Irgl po téměř pěti měsících bez hokeje nazul brusle, oblékal červený dres s drakem na prsou a proměněným nájezdem v šesté sérii získal pro třinecké Oceláře třetí vítězství v semifinále. Třinec vyhrál 3:2 na nájezdy a na Velikonoční pondělí může slavit postup do finále, kde už čeká Litvínov. „Jsme šťastní, že je zpátky. Dneska nám obrovsky pomohl a vlastně i vyhrál zápas,“ radoval se autor druhé třinecké branky obránce Milan Doudera.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zbyněk Irgl z Třince, hrdina pátého semifinále play off proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Pro mnohé návštěvníky třinecké Werk Arény byla přítomnost Irgla na ledě šokem, pro všechny pak příjemné překvapení. I pro sparťanského útočníka Michala Vondrku. Ten se Irglem potkal hned na úvodním buly, kde prohodili i pár slov. „Řekl jsem mu, že mám radost, že se vrátil a popřál jsem hodně štěstí a zdraví. Mám Zbyňu moc rád, je to skvělý kluk. Ta zpráva o jeho nemoci mě loni v listopadu hodně zasáhla. Jsem moc rád, že se z toho dostal," svěřoval se Vondrka.

V dalším průběhu utkání už ale na to, že se na ledě potkává s hráčem, který kvůli nádoru přišel o jednu ledvinu, nemyslel. „U mantinelu jsme ho určitě nešetřili, je to hokej a jak říkal jeden můj bývalý trenér: buď běžíš, nebo ležíš. Když už nastoupil, tak ho nejde šetřit. On nás taky nešetřil," popisoval útočník Sparty.

„To, jak Zbyněk hrál, bylo jedinečné. Dohrával souboje, makal. Byl to náš nejlepší hráč. I když musel být unavený, na únavu zapomínal a v průběhu zápasu byl lepší a lepší," chválil svého svěřence třinecký asistent Václav Varaďa.

Pár hitů dostal, pár jich i rozdal

Když byl na ledě, všechny oči ve Werk Aréně ho sledovaly. A nejen při závěrečných samostatných nájezdech, do nichž páté semifinále dospělo. Jelo se šest sérií, poslední dvě penalty za Třinec proměnil právě Irgl. „Je to skvělý penaltář, to se o něm ví," smutnil sparťan Vondrka. I on jeden nájezd jel, leč proti Šimonu Hrubcovi neuspěl. „Dnes mu bylo přáno," dodal Vondrka.

Několik střetů s Irglem svedl u mantinelu i jeho bývalý spoluhráč z Vítkovic Michal Barinka. A nešlo jen o nárazy důrazného obránce Sparty. Pár hitů rozdal i Irgl. „Asi jsme se potkali. Je to supr, že překonal ty patálie, strašně mu to přeju. Je to bojovník," ocenil návrat čtyřiatřicetiletého útočníka Barinka.

A jak prožíval první zápas od 12. listopadu Zbyněk Irgl? To zůstalo utajeno v kabině. „Zbyněk Irgl se rozhodl, že do konce play off nebude dávat rozhovory. Každý se jej ptá na jeho zdraví a on se o tom už nechce bavit," tlumočil třinecký mluvčí Tomáš Želazko.

Zdraví mu popřáli i třinečtí fandové. Ti měli o extraligovém vítězi jasno už před prvním vhazováním. A dali to rozvinutým transparentem s nápisem: „Vítěze už známe" jasně najevo.

Který tým postoupí do finále hokejové extraligy?
HC Oceláři Třinec
71,5 %
HC Sparta Praha
28,5 %
Celkem hlasovalo 9704 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4