Hlavní obsah

Nikdo už s námi nepočítal a najednou jsme zpátky, těší Nouzu

Praha

Hokejisty Českých Budějovic po nedělním triumfu 3:1 na ledě pražské Slavie těšilo, že se vrátili zpět do hry o extraligu. Motor v úvodních čtyřech kolech baráže prohrál, nyní ale dvakrát zvítězil a po polovině odehraných zápasů ve čtyřčlenné skupině poskočil na třetí místo tabulky s dvoubodovou ztrátou na druhou příčku. Jihočeši si pochvalují, že začali hrát hokej, jaký si představují, a chtějí bojovat o účast v nejvyšší soutěži do posledního kola.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor třetího gólu Budějovic Tomáš Nouza (uprostřed) se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

"Jsme si vědomi tabulky, věděli jsme, kolik bodů má Slavia. Kdybychom dneska prohráli, už by asi nebylo o co hrát. Nikdo už s námi nepočítal. Najednou jsem dvakrát vyhráli a jsme zpátky. Je to super. Do posledního zápasu se chceme rvát a pokusit se o malý zázrak," řekl novinářům útočník Tomáš Nouza, s třemi body za gól a dvě nahrávky nejproduktivnější hráč utkání.

Jihočeši si na startu baráže zvykali na vyšší tempo, které nezažili během sezóny v první lize. V pátém kole v pátek se dočkali doma první výhry proti Olomouci (4:3) a dnes si připsali další nečekané body na ledě vedoucí Slavie. "První kolo jsme neodehráli dobře se žádným soupeřem. Byli jsme zakřiknutí, ale po prvním kole jsme si dokázali, že můžeme hrát i s extraligovými soupeři," podotkl Nouza.

"Myslím, že po těch třech prvních zápasech jsme se otrkali a hrajeme už ten hokej, který jsme chtěli. Byl to z naší strany dobrý duel a stoprocentně nás to nakopne do dalších zápasů," pochvaloval si střelec vítězné trefy útočník David Kuchejda.

Zasloužená výhra, tvrdí Jihočeši

Prosadil se necelých sedm minut před koncem po Nouzově přihrávce. "Myslím, že tam zakopl slávistický bek, Nouzík toho využil, podíval se, já tam sjel z druhé vlny. Krásně mi to nahrál, snažil jsem se dát gól a padlo to tam," řekl Kuchejda, jenž si připsal ještě asistenci u prvního gólu.

Motor po něm už po čtyřech minutách vedl, ale další šance v první třetině neproměnil a Slavia v druhé části po šťastné brance srovnala. "V první třetině jsme mohli odskočit, šance na to byly. Ale byli jsme trpěliví, věděli jsme, že přijdou další a další šance, což se potvrdilo. Zaslouženě jsme vyhráli," podotkl Kuchejda.

Jihočeši většinu zápasu lépe bruslili, nemoc, která se v minulých dnech prohnala slávistickou kabinou, ale nijak neřešili. "Viróza je dneska všude. My taky máme půlku mančaftu nachlazenou. Na tohle my nekoukáme," konstatoval Nouza.

Hosty hnalo vpřed více než tisíc fanoušků, kteří v Edenu zaplnili polovinu tribuny na stání a chvílemi vytvářeli Motoru takřka domácí prostředí. "Už i loni, kdy se nám vůbec nedařilo, vždycky stáli za námi. Myslím, že v tuhle chvíli máme jednoznačně nejlepší fanoušky v republice. Patří jim velký dík, cítili jsme se tady jako doma," dodal Kuchejda.

Reklama