Hlavní obsah

Klesla skládal Irglovi poklony: Klobouk dolů. Zbyňovi patří obdiv a dík

Praha

Po pražské bitvě byl hrdý na svůj tým, ale zároveň věděl, že třinecká cesta ještě zdaleka není u konce. Kapitán Ocelářů Rostislav Klesla se na žádné oslavy postupu do finále nechystal. „Potřebujeme rychle zregenerovat a připravit se na Litvínov,“ tvrdil 33letý obránce.

Foto: Michal Doležal, ČTK

(Zleva) Martin Adamský, střelec Zbyněk Irgl a Rostislav Klesla z Třince se radují z třetího a vítězného gólu proti Spartě.

Článek

Převládá euforie, nebo únava?

Měli jsme výbornou první třetinu, Sparta pak začala být velice aktivní a srovnala. Hráli jsme ale dobře takticky, nedělali jsme zbytečné chyby. A nakonec jsme zakombinovali a Zbyňa (Irgl) to tam perfektně dal. Velice vyrovnaný zápas, velice vyrovnaná série. Kromě snad prvního zápasu.

Irgl se nakonec ukázal jako pravý žolík...

Bylo neskutečné, jak nám pomohl. On byl tou poslední kostičkou, která zapadla do naši mozaiky. Přišel po neskutečně dlouhé době. Dva a půl měsíce na sobě dřel, pořád doufal, že se vrátí. Patří mu náš obdiv a dík za to, co předvedl, jak na sobě makal. Naskočit do tak vyrovnané série, to klobouk dolů. Ve finále ještě víc čapne tempo a bude ještě lepší.

Spadla z vás teď trochu psychická zátěž semifinále?

Není co oslavovat, před námi je velice těžká série s Litvínovem. Máme radost, že jsme přešli přes těžkého soupeře, ale náš cíl je jasný - titul.

Může vám pomoci i ve finále, že jste se Spartou zvládali vyhrávat tak vyrovnané zápasy?

To vypětí v posledních minutách je samozřejmě plus. Kdybychom vyhrávali o tři čtyři góly, tak bychom pak mohli být třeba v prodloužení překvapení. Ale pro nás je důležité, že budeme mít v souboji prvního s druhým týmem po základní části výhodu domácího prostředí. Případný sedmý zápas bychom hráli v naší hale a za to jsme rádi.

Kdo získá extraligový titul?
Třinec
34,5 %
Litvínov
65,5 %
Celkem hlasovalo 14541 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články