Hlavní obsah

Kýhos na střídačce Komety končí. Přijde Hadamczik?

Brno

Trenér Vladimír Kýhos nebude pokračovat na lavičce hokejistů Komety Brno, kde mu končí smlouva. Osmapadesátiletý kouč své druhé angažmá v Kometě načal na konci února 2013, loni dovedl tým do finále extraligy a letos ztroskotal v semifinále na Litvínovu. O novém složení realizačního týmu Kometa jedná. Informoval o tom klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vladimír Kýhos (vlevo) už Kometu v příští sezóně trénovat nebude.

Článek

"Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli, že po vypršení stávající smlouvy s Láďou Kýhosem o další jednat nebudeme. Za odvedenou práci v Kometě mu za celé vedení děkuji a jsem si jist, že své trenérské kvality brzy potvrdí v jiném extraligovém klubu. Za všechny v Kometě mu do další kariéry přejeme hodně štěstí," řekl majitel Komety Libor Zábranský.

Kýhos v rozhovoru pro ČTK uvedl, že podobné rozhodnutí čekal, ale považuje jej za ránu pod pás. "Svým způsobem jsem to očekával, protože v normálních mužstvech se smlouvy řeší už během ledna února. Věděl jsem, že se v uvozovkách něco chystá," řekl Kýhos.

Rozhodnutí o nuceném konci angažmá jej mrzí i proto, že Kometa má za sebou vydařené sezóny. "Už přestávám rozumět formě trénování, protože co by mělo rozhodovat o dalším angažmá než výsledky? Jak je vidět, tak ani výsledky nenapomáhají k tomu dále pokračovat," uvedl Kýhos.

Přijde Hadamczik?

Podle informací deníku Sport nenašel Kýhos společnou řeč s majitelem klubu Zábranským. "I kdyby to tak bylo, tak přece rozdílné názory můžete mít. Nikdy není dobré, když mají všichni stejné. To by podle mého nemělo hrát roli v tom, zda trénujete nebo ne. Pracujete s mančaftem a rozhodující jsou jeho výsledky. A za ty já se stydět nebudu," podotkl Kýhos.

Kýhos vedl tým s asistenty Martinem Pešoutem a Karlem Beranem. "O složení realizačního týmu pro následující sezónu budeme nadále intenzivně jednat. Do letní přípravy máme času relativně dost," doplnil Zábranský. Podle neoficiálních informací by jej mohl nahradit někdejší reprezentační kouč Alois Hadamczik, jehož jméno bylo s Kometou spojováno v minulosti již několikrát.

Kýhos v Kometě působil už také od ledna 2008, kdy hrál tým ještě v první lize, a byl odvolán v polovině září 2009. Tehdy skončil už po čtyřech kolech extraligy, na kterou klub před sezónou získal licenci od Znojma.

Reklama

Související témata: