Hlavní obsah

FANTASY: Ve finále extraligy se střetne Litvínov s Třincem!

fantasy

Dramatické semifinálové bitvy rozhodly o tom, že se ve finále extraligy střetnou dva nejlepší týmy základní části. Třinec se v boji o Masarykův pohár střetne s Litvínovem. Finále extraligy začne v sobotu v Třinci od15:00 a v neděli od 17:20. Následně se přesune série hraná na čtyři vítězné zápasy do Litvínova, kde se bude hrát ve středu 15. dubna a ve čtvrtek 16. dubna od 17:20.

Kapitánem týmu jsme určili Jakuba Petružálka.

Článek

Nejzajímavější příběh letošní sezóny se odehrál okolo Zbyňka Irgla. Třinecký útočník patřil po úvodních zápasech k nejproduktivnějším hráčům soutěže, avšak v polovině listopadu mu lékaři museli vyoperovat ledvinu kvůli nádoru. Od té doby nehrál.

Napíše Irgl zlatou tečku za svým příběhem?

Před návratem na ledovou plochu měsíc trénoval. Do regulérního zápasu zasáhl až v sobotu a velkou měrou pomohl svým spoluhráčům v pátém utkání k vítězství nad Spartou, když proměnil rozhodující nájezd. Tím jeho příběh zdaleka nekončí. O dva dny později vstřelil vítězný gól, který zajisti Ocelářům účast ve finále! V naší sestavě ho dáváme do druhé pětky.

Nejproduktivnějším hráčem Třincem v play off je Erik Hrňa. Nejlepší střelec extraligy nasbíral v 11 zápasech 11 bodů za 6 gólů a 5 asistencí. Litvínov na svůj první titul stále čeká. Třinec, který hraje extraligu od roku 1995, získal extraligový primát jen jednou, v roce 2011.

Litvínov na zisk prvního titulu čeká 56. sezón

Zřejmě poslední šanci zdvihnout nad hlavu Masarykův pohár má opora Litvínova - Martin Ručinský. Litvínovský matador vyhrál svůj jediný a zároveň poslední titul před devatenácti lety. V té době ještě hájil barvy Vsetína. Společně s Ručinským v sestavě spoléháme i na jeho spoluhráče Pavelku, Kubáta, Hanzla a kapitánskou pásku navlékne střelec Petružálek. Do branky stavíme reprezentanta Pavla Francouze.

V play off se Třinec s Litvínovem utká teprve podruhé v historii. Dosud jediný souboj ve čtvrtfinále v roce 2011 vyhrál Třinec 4:2 na zápasy.

Reklama