Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 2:1Olomouc porazila Slavii a přeskočila Pražany v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kucharczyk 1 : 0
31. Rachůnek 2 : 0
43. Vlasák 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v dnešním utkání 9. kola baráže o extraligu Slavii těsně 2:1 a přeskočili Pražany v tabulce. Zatímco Hanáci jsou hned za Chomutovem druzí pouze kvůli horšímu skóre, slávisté se propadli na nepostupovou třetí příčku a mají na oba celky dvoubodové manko. Vítězný gól vstřelil v polovině zápasu útočník Tomáš Rachůnek, jenž zvyšoval na 2:0. Hosté stihli pouze snížit.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Radim Kucharczyk se raduje z gólu proti Slavii.

Článek

Kohouti vstoupili do utkání velmi dobře. Dvě rány Staňka od modré čáry udělali v obraně Slavie velkou paseku. Furch chytil jistý gól při dorážce Rachůnka. Pak měla dvě šance Slavia. Jednou z dorážky, podruhé při akci dva na jednoho. Vošvrda svůj tým podržel hlavně při ráně Čermáka.

Pak opět převzali otěže duelu Hanáci. Rachůnek trefil tyč a Řípu vychytal skvělý Furch. V závěru šli hosté za katr a domácí obrovský tlak konečně proměnili v úvodní trefu. Ránu Staňka posunul před brankoviště Knotek a Kucharczyk uklidil puk do sítě.

Ve druhé části hráli Kohouti hned v úvodu přesilovku a Skrbek trefil tyč, další dvě šance měl "spalovač dne" Rachůnek. I Mora přežila oslabení, na druhé straně pak málem překonal Furcha Matai, který ani nevěděl, jak střelu olomouckého forvarda chytil.

Poté ovšem Marosz nabruslil z křídla do skrumáže před branku, volný puk poslal do volné branky Rachůnek a protrhl tak svou smůlu. Pak předvedl fantastický zákrok Vošvrda, když skvěle vychytal útočníka hostí Babku.

Třetí třetinu ale začali hosté lépe. Při vyloučení Vyrůbalíka hráli domácí omylem ve třech a toho využil ke snížení zkušený Vlasák. Možnému zvýšení vedení Mory pak zabránil při obrovské šanci Dlouhého Furch.

Brankář Slavie držel svůj tým, vychytal i nájezd Marosze. Vošvrda pak lapil ojedinělý brejk hostí, když vyrazil lapačkou střelu Sklenáře. Slavia měla v závěru velký tlak, Kohouti padali do střel a odolávali. Hostující trenér Beránek pak odvolal Furcha a hosté hráli bez brankáře: Sklenář byl sám před brankou, jenže přestřelil. A Hanáci už tři body ubránili.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - HC Slavia Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Kucharczyk (Knotek, Staněk), 31. T. Rachůnek (Marosz) - 43. Vlasák (Bednář, Sklenář). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Blaha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4031.
Olomouc: Vošvrda - Vyrůbalík, Staněk, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek - Laš, J. Knotek, Kucharczyk - Matai, Patera, Buc - R. Dlouhý, Herman, Řípa - Zuzin, Marosz, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, Valach, Knot, J. Novák, Kolařík, Šulc - Bednář, Vas, Sklenář - M. Čermák, Vlasák, Pletka - Stránský, Holec, Kolář - Babka, Andres, J. Doležal. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Reklama

Související témata: