Hlavní obsah

Rachůnek: Na Slavii už půjde o všechno, bude to tam zase obrovský boj

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali v 9. kole baráže o extraligu pražskou Slavii 2:1, přeskočili ji v tabulce na druhé místo a přiblížili se k záchraně. Výborným výkonem a jedním gólem se na vítězství podílel útočník Tomáš Rachůnek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z druhého gólu Tomáše Rachůnka.

Článek

Gól na 2:0, který jste vstřelil, byl parádní?

Spíše šťastný. Rosťa Marosz to pěkně zatáhl, šel důrazně do brány, puk se mi odrazil pod nohy a já to se štěstím doklepl.

Nakonec jste se ale o vítězství museli strachovat. To poté, co Slavia v přesilovce snížila...

Nemyslím. Měli jsme to celý zápas pod kontrolou. Měli jsme spoustu šancí, další góly visely ve vzduchu. Bohužel, špatně jsme vystřídali a oni nás za to potrestali. Celkově jsme ale podali nesmírně zodpovědný výkon a zaslouženě získali tři body.

Jak už jste říkal, chybělo jen lepší zakončení?

Měli jsme trochu smůly. Hlavní ale je, že jsme vyhráli. Samozřejmě, kdybychom přidali nějakou další trefu, mohlo to být klidnější. Jsme však rádi za to, jak to dopadlo.

Před týdnem, po porážce s Chomutovem, byla ve vaší kabině veliká bouře. Od té doby jste ale třikrát vyhráli. Co jste změnili?

Sedli jsme si a řekli, za co hrajeme. A pomohlo to, protože na ledě to teď vypadá úplně jinak, než předtím. Hrajeme zodpovědně, nic nevypouštíme. Doufám, že nám to tak vydrží až do konce baráže a zachráníme se.

V úterý hrajete se Slavií zase, tentokrát v Praze. Co od toho očekáváte?

Bude to opět obrovský boj. Musíme k tomu přistoupit jako k posledním utkáním a pokusit se získat nějaký bod. Jde o všechno. Zápas to bude strašně důležitý. Po něm může být jasněji.

Na led jste se vrátil po delší pauze způsobené zdravotními potížemi. Už jste v pohodě?

Dlouho jsem nehrál a tak ty první dva zápasy nebyly ono. Postupně se to ale zlepšuje. Dnes to bylo fakt dobré. Jsem rád, že zdraví zatím drží.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín