Hlavní obsah

Pilař ve Spartě končí, Ďalogu chtějí v NHL a KHL

Hokejový obránce Karel Pilař už nebude oblékat dres Sparty. Sedmatřicetiletému mistru světa z roku 2001 končí smlouva a vedení semifinalisty letošního ročníku extraligy mu nový kontrakt nenabídne. Kvůli zájmu z NHL či KHL by pražský klub mohl opustit také slovenský zadák Marek Ďaloga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Marek Ďaloga.

Článek

"Karlu Pilařovi skončila smlouva, děkujeme mu za jeho služby, ale rozhodli jsme se mu další kontrakt nenabídnout," uvedl na webu Sparty sportovní manažer Patrik Martinec. Pilař získal se Spartou mistrovské tituly v letech 2006 a 2007. V této sezoně sehrál 44 zápasů včetně play off a zaznamenal 29 bodů za čtyři branky a 25 asistencí. Z toho devět duelů absolvoval na hostování v Hradci Králové.

Jinak by se defenziva Pražanů neměla příliš změnit, otazník visí nad Ďalogou. "V obraně máme všechny hráče pod smlouvou, ale v poslední době seznáváme obrovský zájem ze strany týmů NHL a také top mužstev KHL o služby Marka Ďalogy," uvedl Martinec. "Ten má sice se Spartou podepsanou dvouletou smlouvu, která ale zahrnuje výstupní klauzuli v případě splnění finančních podmínek. Jsme na tuto variantu připraveni, a pokud by Marek odešel, chceme přivést na jeho místo adekvátní náhradu."

O Rolinka a Vondrku mají zájem

Kontrakty končí útočníkům Tomáši Rolinkovi a Michalu Vondrkovi, o které má Sparta zájem. "V případě Tomáše jsme se dohodli na financích, takže jsme připraveni podepsat novou smlouvu. Tomáš se ale zatím nerozhodl, jestli bude pokračovat ve Spartě, a to z rodinných důvodů. Přesto věříme, že bude nadále naším hráčem," prohlásil Martinec. "S Michalem Vondrkou jsme domluveni, že o možnosti jeho pokračování ve Spartě budeme jednat po skončení mistrovství světa."

Trenér Josef Jandač by po přestavbě kádru v minulých letech měl nyní pracovat s prakticky totožným výběrem. "Před dvěma a půl roky jsme začali přebudovávat mužstvo a přivedli do Sparty hokejisty, s nimiž jsme podepsali dlouhodobé kontrakty. Takže v současné chvíli je pod smlouvou drtivá většina hráčů, za což jsme rádi. Další případné doplnění kádru bude záviset na výši rozpočtu, který se akcionáři snaží v současné době pro příští ročník naplnit," uvedl Martinec.

Reklama

Související témata: