Hlavní obsah

Motor ztratil po výprasku v Chomutově naději. Slavia se přiblížila Olomouci

Praha
Aktualizováno

Do závěrečné čtvrtiny vstoupila baráž o hokejovou extraligu, která už zná prvního vyřazeného. Stal se jím českobudějovický Motor, který po vysoké porážce v Chomutově 1:7 už nemá šanci postoupit. Druhou příčku uhájila Olomouc, k níž se však po výhře ve vzájemném zápase 3:2 po samostatných nájezdech přiblížila Slavia na rozdíl jediného bodu. Piráti už jsou jen krůček od postupu mezi elitu, vedoucí tým tabulky má dvě kola před koncem na třetí Slavii tříbodový náskok.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z vítězství nad Olomoucí po samostatných nájezdech.

Článek
Fotogalerie

Chomutovští až do úterý marně čekali na první domácí výhru za tři body, tentokrát už se ale dočkali vrchovatě. Přitom lépe začal Motor, který využil špatné rozehrávky Vladimíra Růžičky a zásluhou Tomáše Nouzy se dostal do vedení. Jenže pak už kralovali jen Piráti.

Po rychlé gólové smršti vedli v desáté minutě už 3:1, když Marek Hovorka se trefil dokonce v oslabení. České Budějovice už se na zvrat nezmohly, naopak inkasovaly ještě další čtyři góly. Dvě trefy v utkání zaznamenal David Květoň.

Slavia zůstává v ohrožení

Slavia se málem vyšvihla na druhé místo před Olomouc, jenže o důležitou výhru v normální hrací době přišla proti Olomouci necelou minutu před koncem, kdy si nepohlídala dorážku Tomáše Rachůnka.

Sešívaní tak i podruhé v utkání přišli o vedení. Nejprve odpověděl na úvodní trefu mladíka Tomáše Andrese vyrovnávacím gólem Radim Kucharczyk, a ani Sklenářův gól po šťastném odrazu puku od mantinelu v polovině třetí třetiny nakonec nebyl vítězný.

Vítěze určily až samostatné nájezdy, které rozhodl Tomáš Vlasák. Slavia tak oplatila Olomouci nedělní porážku, jenže ztracená výhra v normální hrací době ji může přijít velmi draho.

Zbývající dvě barážová kola jsou na programu v pátek a v neděli. Olomouc hraje v Českých Budějovicích a v posledním kole hostí Chomutov. Na jeho led míří v příštím kole Slavia, která uzavře baráž domácím soubojem s Motorem.

Baráž o hokejovou extraligu, 10. kolo:
Chomutov - České Budějovice 7:1
Branky: 6. Šulák, 7. Hovorka, 10. D. Květoň, 27. Račuk, 32. Gajovský, 41. D. Květoň, 53. L. Květoň - 2. Nouza
Slavia - Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech
Branky: 13. Andres, 51. Sklenář, rozhodující nájezd Vlasák - 24. Kucharczyk, 60. T. Rachůnek
Tabulka:
1.Chomutov10520333:1819
2.Olomouc10502325:2317
3.Slavia Praha10420419:1716
4.České Budějovice10202618:378

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články