Hlavní obsah

Hokejový Hradec Králové bude spolupracovat s Litoměřicemi

Hradec Králové

Extraligový Mountfield Hradec Králové bude od nadcházející hokejové sezóny úzce spolupracovat s prvoligovými Litoměřicemi. Kádr Stadionu budou tvořit z velké části hráči Hradce Králové a trenéra Daniela Tvrzníka doplní na střídačce týmu druhé nejvyšší soutěže dosavadní asistent kouče Mountfieldu Jiří Kučera. Toho už v minulých dnech nahradil po boku Petera Draisaitla Tomáš Martinec.

Foto: David Taneček, ČTK

Michal Tvrdík z Hradce Králové (v popředí) se raduje z gólu proti Spartě ve čtvrtém čtvrtfinále.

Článek

Po konci tříleté spolupráce s pražskou Spartou se Litoměřice spojí s dalším zástupcem nejvyšší soutěže. "Pro nás je to splnění dalšího cíle, který je velmi důležitý pro to, že získáme jakýsi mezičlánek mezi mládeží a A-týmem. Také zde mohou získávat herní praxi hráči, kteří nebudou tolik vytěžováni v A mužstvu a hráči po zranění," řekl klubovému serveru generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

"Je pro nás důležité, že ve vedení Litoměřic budeme mít svého člověka v podobě jednoho z trenérů, konkrétně v osobě Jiřího Kučery, se kterým jsme se domluvili na této spolupráci," uvedl Kmoníček. V kádru Litoměřic doplní posily z Hradce Králové hráči, kteří v minulé sezóně tvořili kostru týmu.

Reklama

Související témata: