Hlavní obsah

Je mi čtyřicet, ale tak psychicky těžký zápas jsem ještě nehrál, přiznal Vlasák

Praha

Ještě se udrželi stébla naděje, že mezi hokejovou elitou zůstanou. Slávisté se sice dvě kola před koncem extraligové baráže nevejdou na postupové příčky tabulky, dvoubodová domácí výhra nad Olomoucí 3:2 po nájezdech je však alespoň nechala ve hře.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tomáš Vlasák ze Slavie střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech proti Olomouci.

Článek

„Je mi čtyřicet, ale takhle psychicky těžký zápas jsem v hokeji nezažil. Play off se hraje na krev, jasně, ale baráž ničí nervy a je děsně těžká na hlavu," vykládal Tomáš Vlasák, jenž jako jediný uspěl při nájezdech.

Slávistům se ale už počtvrté z dosavadních deseti barážových zápasů stalo, že v závěru inkasovali a tím utrpěli citelnou bodovou ztrátu. „Děsná škoda, že jsme si nechali utéct vítězství za plný zisk gólem 44 vteřin před koncem," litoval další slávistický útočník Jakub Sklenář, jehož pohotová dorážka z brankoviště po zvláštním odrazu puku od mantinelu přitom poslala pražský celek podruhé v zápase do vedení.

Trumfy mají v rukou soupeři, uvědomuje si Sklenář

Olomouc ale stihla v poslední minutě vyrovnat ještě předtím, než sáhla k power play. „V první chvíli to na nás všechny dolehlo jako ztráta, jenže nesměli jsme dát hlavu dolů. Ještě stálo za to dojít si pro druhý bod," vykládal Vlasák. „Nakonec tu výhru bereme, protože s ní pořád žijeme," tvrdil Sklenář.

Chomutov má ale o tři body víc, Olomouc o jeden a poslední kolo hrají oba rivalové Slavie spolu. „Trumfy mají v ruce soupeři, nám už nezbývá nic jiného než plně bodovat bez ohledu na to, kdo v příštích zápasech stojí proti nám," říká Sklenář.

Olomoučtí si uvědomovali, že bod zachráněný v Edenu v samotném závěru pro ně může mít cenu zlata. Pro Slavii už nevede jiná cesta než přes dvě výhry. „Dostalo se to pro nás před pátečním zápasem v Chomutově úplně do existenční polohy, buď a nebo. Už teď se hrálo vlastně o udržení naděje, což je na psychiku šílené," ulevil si Vlasák.

Tabulka baráže po 10. kole:
1.Chomutov10520333:1819
2.Olomouc10502325:2317
3.Slavia Praha10420419:1716
4.České Budějovice10202618:378
Které týmy si v příští sezóně zahrají extraligu?
Chomutov a Olomouc
64,5 %
Chomutov a Slavia
30,9 %
Olomouc a Slavia
4,6 %
Celkem hlasovalo 6002 čtenářů.

Reklama