Hlavní obsah

Karlovy Vary posílí obránce Benák z Pardubic. Duda i Bartek zůstávají

Hokejisty Karlových Varů posílí obránce Václav Benák, který strávil poslední čtyři sezóny v Pardubicích. Jedenáctý tým extraligy rovněž uzavřel nové dvouleté smlouvy s ofenzivními oporami Radkem Dudou a Martinem Bartkem. Uvedly to internetové stránky klubu.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Václav Benák

Článek

Západočeši již nepočítají s dalším působením obránců Jekabse Redlihse, Ondřeje Šmacha a také útočníka Stanislava Balána, který se podle serveru karlovarského klubu zřejmě dohodl na smlouvě s Vítkovicemi.

Šestatřicetiletý Benák si po Spartě, Českých Budějovicích, Plzni, Znojmu a Pardubicích vyzkouší šesté extraligové působiště. S Energií na začátku května uzavře dvouletou smlouvu. "Potřebovali jsme posílit o zkušeného obránce s pravým držením hole. Václav Benák toto stoprocentně splňuje," uvedl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

"Společně s Radkem Dudou a Davidem Hruškou je třetím hráčem, který hokejově vyrůstal v Sokolově a po angažmá v jiných klubech se vrací do regionu," dodal na adresu zadáka, který v extralize sehrál 775 zápasů a připsal si 225 bodů za 63 branek a 162 asistencí. Benák působil i na Slovensku ve Skalici a ve Švýcarsku v Davosu.

Usilují o Gulašiho

Karlovy Vary se stále snaží získat bývalého hráče Michala Gulašiho, který loni odešel do švédského druholigového Södertälje. "Michal má ale i další zajímavé nabídky a zvažuje svou další budoucnost," uvedl Vaněk.

V týmu zůstává kapitán a jeho nejproduktivnější hráč v uplynulé sezóně Duda i slovenský kanonýr Bartek, lednová posila z Liberce.

Reklama

Související témata: