Hlavní obsah

Hokejisté Marušák a Veselý podepsali ve Zlíně nové smlouvy

Zlín

Šestý klub hokejové extraligy Zlín si pojistil služby dvou zkušených opor - obránce Jiřího Marušáka a útočníka Ondřeje Veselého. Marušák podepsal novou smlouvu na rok, Veselý na dva. Klub také uplatnil opce u sedmi hráčů. Zda bude pokračovat v kariéře nejproduktivnější hráč extraligové historie Petr Leška, stále není jasné.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Ondřej Veselý bude i nadále hrát za Zlín.

Článek

Devětatřicetiletý centr se podle dřívějších informací deníku Sport rozhodl s hokejem skončit ze zdravotních důvodů. "O pokračování či nepokračování kariéry Petra Lešky se definitivně rozhodne před začátkem letní přípravy," uvedl dnes Zlín na svém webu. Příprava začne 4. května.

Před podpisem nové smlouvy mají útočníci Jiří Ondráček a Pavel Sedláček. Naopak nový kontrakt klub nenabídl Jakubu Svobodovi a možná odejde i Bedřich Köhler, který se prozatím na podmínkách nedohodl. Brankáři Libor Kašík a Tomáš Štůrala mají platné smlouvy, o další hokejové budoucnosti Luboše Horčičky se jedná.

Opci uplatil Zlín na obránce Oldřicha Kotvana, Dalibora Řezníčka, Patrika Urbance, Oldřicha Horáka, Michala Stuchlíka a útočníky Petra Holíka a Zdeňka Okála.

Letní příprava hráčům začne pod vedením trenérské dvojice Rostislav Vlach, Juraj Jurík 4. května a potrvá do 3. července, součástí by opět mělo být kondiční soustředění v Turecku. V příští sezoně klub zahájí éru po odchodu kapitána a trojnásobného mistra světa Petra Čajánka, jenž po prohře ve čtvrtfinále s Brnem ohlásil konec kariéry.

Reklama

Související témata: