Hlavní obsah

Myšlenky o titulu chtějí vytěsnit. Stejně se mi ale honí hlavou, říká Sklenička

Už jen jediný krok dělí hokejisty Litvínova od zisku historicky prvního mistrovského titulu. První ze tří příležitostí mají Severočeši za stavu 3:1 na zápasy v jejich prospěch v neděli na třineckém ledě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jiří Polanský (vlevo) z Třince a litvínovský hráč Zbyněk Sklenička.

Článek

„Kdyby nám někdo před startem finále řekl, že už v pátém zápase můžeme sérii ukončit, nikdo z nás by tomu nevěřil. Jsme blízko, ale zároveň strašně daleko. Během letošního play off jsme si už ověřili, že poslední krok je ten nejtěžší," uvědomuje si útočník Chemiků Robin Hanzl.

Litvínov totiž ve čtvrtfinále s Pardubicemi i v semifinále s brněnskou Kometou první postupový mečbol na soupeřově ledě neproměnil a uspěl až následně v domácím prostředí. „Právě kvůli průběhu předchozích našich sérií víme, jak nesmírně složité je udělat tu finální tečku," přidal se kapitán Vervy Michal Trávníček.

„Tyhle zápasy už jsou především o hlavách, protože víme, že hokejisti jsme dobří a máme natrénováno. Takže záleží na tom, jak si nastavíme hlavy a jak k utkání přistoupíme," řekl Hanzl, se čtrnácti kanadskými body nejproduktivnější hráč letošních vyřazovacích bojů.

Musejí najít poslední zbytky sil

Litvínovští si uvědomují, že nervóznější by měl být Třinec, který už nemá kam couvnout. A na sebevědomí Severočechům přidává, že úvodní dva finálové zápasy v třinecké Werk aréně vyhráli. „Víme, že tam umíme zahrát. Tehdy si na nás Třinec hodně věřil a nastoupil sebevědomě, což v neděli nemusí platit," uvedl Trávníček.

„Ale očekávám nejtěžší zápas v celé sérii, která postupně graduje. Musíme v sobě najít poslední zbytky sil, soustředit se jen na sebe a neřešit, že nám k titulu chybí jedna výhra," nabádá Trávníček a stejně jako jeho spoluhráči spoléhá na gólmana Francouze. „Svými skvělými výkony nás celé play off drží ve hře a my se snažíme využít, že máme tak vynikajícího brankáře."

Vytěsnit z hlavy myšlenky na premiérový titul pro Litvínov, který letos hraje 56. sezónu mezi elitou, však pro jeho hráče není tak jednoduché. „I když člověk nechce, stejně o tom určitě přemýšlí," přiznal 33 letý obránce a litvínovský odchovanec Zbyněk Sklenička, jenž v nejvyšší soutěži neoblékl dres jiného týmu.

„Honí se mi hlavou, co by titul znamenal pro město a litvínovské fanoušky. Všichni by si ho i s odstupem času moc vážili. Ale nerad o tom teď mluvím, soustředím se jen na neděli."

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice