Hlavní obsah

Třinci už vadí ódy na Francouze. Nebaví mě číst, jak je dobrý, tvrdí Trončinský

Litvínov

Noční můra třineckých hokejistů v těchto dnech? Bezpochyby litvínovský gólman Pavel Francouz. Není divu, že už se jim o jistotě v brance jejich finálového soupeře ani trochu nechce vyprávět.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský gólman Pavel Francouz leží na ledě po ataku třineckého Martina Růžičky.

Článek

„K Francouzovi se nebudu vyjadřovat, to je pořád dokola. Číst, jak je dobrý, už mě nebaví,“ neskrýval třinecký obránce Marek Trončinský.

Jenže uniknout pochvalným ódám na litvínovského brankáře je téměř nadlidský úkol, vždyť Francouz je jasným hrdinou dosavadního průběhu finále. Především díky němu může už v neděli Litvínov ukončit čekání na svůj premiérový mistrovský titul.

Ještě nemají čtyři korálky

Francouzův podíl na vývoji série dokumentují statistiky. Oceláři svého soupeře v každém finálovém zápase přestříleli, celkově vyslali o 52 střel více než jejich finálový sok. Jenže málo platné, ze 145 pokusů skončily pouhé čtyři za zády Francouze. Úspěšnost zákroků čtyřiadvacetiletého gólmana během série tak přesahuje 97 procent.

I s nízkou produktivitou dokázal Třinec vrátit finále na svůj stadión. „Samozřejmě jsme v Litvínově končit sezónu nechtěli, osobně jsem se nehodlal dívat, jak dělají mexické vlny,“ přiznával Trončinský. „Pořád nemají čtyři korálky, tak se budeme snažit zase sérii vrátit do Litvínova,“ burcoval obránce.

Jen tak neodjedou, varuje bek

Jenže to by Oceláři museli najít recept na zeď jménem Francouz. „Jak na něj? To je pořád dokola, chodit před bránu,“ opakuje Trončinský. O větší rozruch před brankovištěm či přímo v něm se Třinec snažil už v závěru čtvrtého zápasu, což vyústilo v několik bitek.

Trončinský předpokládá, že podobný vývoj bude pokračovat, mírumilovný start série bez větších potyček je tak zřejmě minulostí. „Každý má s někým něco, má tam hráče, kterého nemá rád. Já jich tam mám taky pár,“ očekává další vyřizování účtů.

„Ve čtvrtek se tam chytla naše těžká váha Rusty (Klesla) a jejich Sklenda (Sklenička). Bude to vyhecovaný i dál. Jestli myslí, že k nám přijedou a jen tak odjedou, to určitě ne,“ varuje.

Reklama

Související témata: