Hlavní obsah

Štěstí stálo při nás, teď už tu sérii zlomíme, věří třinecký hrdina Dravecký

Třinec

Něco přes půlminutu chybělo, aby v neděli na litvínovské střídačce v třinecké Werk Areně vybuchl gejzír mistrovských oslav. Oceláři ale ukončení série nedovolili a drama nakonec rozhodly ve prospěch domácích nájezdy. Jediný, kdo v rozstřelu uspěl, byl třinecký Vladimír Dravecký. Jeho gól rozhodl o to, že série bude pokračovat v úterý v Litvínově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruce Vladimíra Draveckého letí vzhůru, puk skončil za zády litvínovského gólmana Pavla Francouze.

Článek

Udělal jste při nájezdu přesně to, co jste chtěl? Vypadalo to, že se vám puk postavil.

Chtěl jsem nejprve udělat něco jiného, ale protože se mi puk postavil, tak jsem naznačil střelu příklepem a trefil to. Nebylo to ale jednoduché, protože, i když rolba led uklidila, byl hodně špatný.

V sezóně jste moc nájezdy nejezdil, jak jste reagoval, že vás trenér vybral?

Bral jsem to jako realitu. Ukázal na mě, tak jsem šel na led. Na tréninku mi nájezdy jdou a je super, že to vyšlo dneska.

Jak vám bylo, když jste byli v prodloužení milimetry od vyřazení? Sudí musel po střele Martina Ručinského, kontrolovat, zda puk nepřešel přes brankovou čáru.

Myslím, že můžu za všechny kluky říct, že jsme věřili, že to gól nebyl. A video to potvrdilo. Ale ulevilo se nám. Horší je, že se při tom zákroku zranil Peter Hamerlík, protože chytá fantasticky. Nás to v ten moment ale semklo a Šimon ho zastoupil parádně. Klobouk dolů.

Blízko vyřazení jste byli ale i v řádné hrací době. Vyrovnali jste těsně až před koncem.

Věříme si, i když jsme prohrávali 1:3 na zápasy, stále věříme, že to otočíme. Do poslední minuty jsme za tím gólem šli a nakonec to Tomáš Plíhal fantasticky trefil bekhendem.

V prodloužení jste ale měli obrovské štěstí. Za Hamerlíkem zvolnilo břevno, Ručinský dorážel skoro do prázdné branky.

To štěstíčko stálo tentokrát při nás. Jsme obrovsky rádi, že jsme to urvali a teď si pojedeme do Litvínova pro další vítězství.

Opět jste dali pouze jeden gól, co budete s tou produktivitou dělat? Dali jste v pěti zápasech jen pět gólů.

Teď se to už určitě zlomí. Uděláme pro to všechno. Musíme se do brány tlačit ještě více a cpát puky za každou cenu za Francouze.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 60. min Živě
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec