Hlavní obsah

Kapitán Burger prodloužil ve Vítkovicích o dva roky

Historicky nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Vítkovic, osmatřicetiletý Jiří Burger, prodloužil v ostravském celku kontrakt o další dva roky. Kladenský rodák tak na podzim začne ve vítkovickém dresu už patnáctou sezónu.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Burger bude dál hrát za Vítkovice.

Článek

„Jirka Burger je už za ty roky opravdový Ostravák a Vítkovičák. Je dlouhodobě lídrem týmu jak na ledě, tak v kabině. Minulá sezóna se mu sice nepovedla, přesto je to velká osobnost našeho týmu. Proto pro nás bylo velice důležité jej udržet," řekl generální manažer HC Vítkovice Steel Petr Husička.

Současný kapitán týmu přišel do Vítkovic v listopadu 2001 ze Vsetína. Od té doby obléká ostravský dres nepřetržitě. Během čtrnácti sezón nasbíral 631 kanadských bodů a nastřílel 254 gólů.

Celkově odehrál 1078 extraligových zápasů, z toho 795 v dresu Vítkovic, se kterými vybojoval tři extraligová stříbra. Od listopadu 2009 je Jiří Burger členem Klubu hokejových střelců, v aktuálním pořadí této tabulky mu patří celkově 28. místo, mezi aktivními členy Klubu hokejových střelců je čtvrtý.

Poprvé naskočil do extraligy před 20 lety v dresu mateřského Kladna. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá ve finském Espoo, po návratu do Česka oblékal dres Vsetína, s nímž v sezóně 2000/01 zvedl nad hlavu mistrovský pohár.

Reklama

Související témata: