Hlavní obsah

Jsem přesvědčený, že gól to nebyl, řekl Řezníček. Zbytek bude řešit po finále

V úterý po šestém utkání s Třincem si nebral servítky a mluvil o hnusu a šlendriánu ve finále hokejové extraligy. Litvínovský trenér Miloslav Hořava ještě neskousl situaci z prodloužení pátého finálového duelu, v němž podle něj sudí neuznali Severočechům regulérní branku. Hořava se rovněž podivoval nad tím, že se k celé záležitosti nevyjádřil ředitel extraligy Josef Řezníček. Ten Hořavovy výroky nechce řešit okamžitě, počká si až na skončení série o titul.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel extraligy Josef Řezníček

Článek

"Až finále skončí, sedneme si celé vedení extraligy a disciplinární komise. Určitě to nehodláme zamést pod koberec, ale chci, aby se nejprve dohrálo na ledě," řekl dnes ČTK Řezníček.

Asistent Hořava se po úterním duelu, v němž Třinec zvítězil v Litvínově 6:3 a vyrovnal na 3:3 na zápasy, vrátil ke spornému momentu z pátého utkání. V něm během prodloužení skončil puk v třinecké brance, ale podle videorozhodčího nebyl za brankovou čárou celým svým objemem, aby mohl být uznán gól. Pro Litvínov by branka znamenala historicky první titul.

Severočeši se domnívají, že byli poškozeni hned dvakrát. Podle Hořavy puk čáru přešel. "Máme několik záběrů, kde puk je prokazatelně za čárou. Je to jasný gól," prohlásil v úterý Hořava. Klubu se navíc již předtím nezdálo, že se kotouč zastavil o tzv. polštář, který lemuje spodní konstrukci uvnitř branky. Podle všeho byl patrně špatně uchycený. Podle pravidel má začínat až deset centimetrů za tyčkou, aby právě k takové situaci nedošlo.

Poškodil Hořava dobré jméno extraligy?

"Chránič na konstrukci branky je upevněný tak, že puk se tam do brány nemůže dostat. Podle mě jsou branky, míněno brankové konstrukce, neregulérní," prohlásil hlavní kouč Litvínova Radim Rulík na tiskové konferenci po nedělním utkání.

Hořkost Severočechů ještě přiživila frustrace z druhé porážky po sobě a tím pádem i druhého promarněného mečbolu. Hořava označil šéfa extraligy za "soudruha Řezníčka" a kritizoval ho za to, že se ke sporné situaci nijak nevyjádřil. Již podruhé v sezóně navíc zpochybnil poměry v nejvyšší soutěži. "Jak je vůbec možný takovýhle hnus a šlendrián ve finále extraligy? Musím říct, že je to neskutečné," řekl kromě jiného Hořava.

"Potřebujeme to projít s právníky a s disciplinární komisí. Musíme zjistit, zda se jedná o poškození dobrého jména extraligy. Každopádně si ale myslím, že to je případ pro disciplinární komisi, která má větší prostor pro následné řešení a vyvození závěrů," uvedl Řezníček. "Do té doby budeme chtít posbírat veškeré dostupné materiály, protože zatím se pohybujeme v rovině spekulací," prohlásil.

Řezníček: Podle záběrů to gól nebyl

Situaci z pátého zápasu studoval ze záběrů České televize. "Byl jsem na stadiónu osobně, takže druhý den jsem to analyzoval. Pro mě je směrodatné, co určili rozhodčí a videorozhodčí, tedy lidé, co za to byli zodpovědní. A podle dostupných záběrů jsem přesvědčený, že to gól nebyl. Další věci jsou na posouzení," řekl Řezníček.

Konstatoval, že i kdyby došlo k pochybení, ať už při neuznání gólu či v otázce regulérnosti branek, na prohře Litvínova v nájezdech nelze nic změnit. "Těžko v tomto směru vymýšlet nějaká převratná řešení, to utkání bylo uzavřeno. Samozřejmě musí být napraveno, pokud k nějakému pochybení došlo, lze se zaměřit na to, aby se neopakovalo, ale výsledek pátého finále už to nezmění," uvedl Řezníček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice