Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí slovenský bek Bokroš. Vrací se Šeda, končí Píša

Pardubice

Hokejisty extraligových Pardubic posílí slovenský obránce Tomáš Bokroš. Na pondělním srazu před začátkem letní přípravy se k týmu připojí i beci Michal Šeda a Marek Drtina, zkouška čeká dalšího obránce Jana Látala. Východočeský klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubický Aleš Píša na archivním snímku brání sparťana Miroslava Formana u branky Roberta Kristana.

Článek

V kádru čtvrtfinalisty této sezony končí obránci Václav Benák, Jakub Čutta, Karol Korím a zejména Aleš Píša, který celou extraligovou kariéru spojil s Pardubicemi.

"Aleš se podílel na úspěších týmu v posledních dekádách. Zaslouží si velký dík za odvedené služby," uvedl sportovní manažer Dušan Salfický na adresu osmatřicetiletého beka, který za klub odehrál 786 utkání a v letech 2010 a 2012 se podílel na zisku extraligového titulu.

Jedním z hráčů, kteří se jej budou snažit nahradit, je pětadvacetiletý Bokroš, který působil v Trenčíně a v základní části slovenské extraligy byl nejlepším obráncem v hodnocení účasti na ledě.

"Jsme rádi, že jsme Tomáše získali. Jedná se o praváka, který disponuje velmi dobrými fyzickými parametry. Věříme, že bude platnou posilou našeho týmu a prokáže své kvality," uvedl Salfický na adresu syna známého trenéra Ernesta Bokroše.

Na Slovensku působil i Šeda, který v minulosti za Pardubice již hrál. V roce 2009 odešel do Košic, v jejichž dresu čtyřikrát vyhrál tamní soutěž. "Michal je Pardubák, ve Slovensku nabral další zkušenosti, je to poctivý kluk. V každé sezoně získal kladné body, máme na něj dobré reference, chce se vrátit do mateřského klubu. Věřím, že vyztuží naši defenzivu," řekl Salfický.

Vedle Látala budou Pardubice zkoušet i slovenské útočníky Mateje Sikelu a Eduarda Šimuna.

Reklama

Související témata: