Hlavní obsah

Disciplinární komise rozhodne ve čtvrtek o kouči Hořavovi

Praha

Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje rozhodne ve čtvrtek o možnosti potrestání litvínovského kouče Miloslava Hořavy za jeho výroky při finále extraligy s Třincem. Hořava se po šestém zápase vrátil ke spornému okamžiku z pátého finále, po němž už mohli Severočeši slavit historicky první titul. Nakonec se dočkali v rozhodujícím sedmém utkání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Miloslav Hořava

Článek

"Zatím nedokážu říci, jaký konkrétní trest panu Hořavovi hrozí. Těch možností je několik a je to škála od napomenutí až po finanční pokutu a zakázání činnosti," řekl dnes ředitel extraligy Josef Řezníček, k němuž z Hořavových úst rovněž zazněla ostrá kritika.

Zkušenému kouči vadily okolnosti, za kterých jeho tým ztratil pátý zápas. Během prodloužení skončil puk v třinecké brance, ale podle videorozhodčího nebyl za brankovou čárou celým svým objemem, aby mohl být uznán gól. Hořava se i podle záznamů sporné situace domníval, že puk za čárou byl. Klubu se navíc nezdálo, že se kotouč zastavil o tzv. polštář, který lemuje spodní konstrukci uvnitř branky.

Řezníček nechtěl situaci řešit okamžitě

Hořava označil šéfa extraligy za "soudruha Řezníčka" a kritizoval ho za to, že se ke sporné situaci nijak nevyjádřil. Již podruhé v sezoně navíc zpochybnil poměry v nejvyšší soutěži. "Jak je vůbec možný takovýhle hnus a šlendrián ve finále extraligy? Musím říct, že je to neskutečné," řekl kromě jiného Hořava.

Řezníček nechtěl kauzu asistenta litvínovského hlavního kouče Radima Rulíka řešit okamžitě. I s ohledem na to, aby nebylo zastíněno sportovní hledisko, počkal až na skončení finálové série. Mezitím sbíral potřebné materiály a i prostřednictvím právníků zjišťoval, zda se v Hořavově případě jedná o poškození dobrého jména extraligy. "Takový podnět tam šel, více však bude bude řešit až ve čtvrtek přímo disciplinární komise," vysvětlil Řezníček.

Vedení extraligy se také zabývalo tím, zda při kontrole branek nepochybili sudí zápasu. "Nedospěli jsme k závěru, že by v této věci chybovali. Kontrolu branek nemůžeme zpochybňovat," uvedl Řezníček.

Reklama