Hlavní obsah

Voráček míří do Boleslavi, Kracík do Plzně

Hokejový útočník Jaroslav Kracík se po pěti a půl letech vrací do Plzně. Poslední dvě sezony dvaatřicetiletý centr strávil v německém druholigovém klubu Riessersee. Dres Škody bude po ročním hostování v prvoligovém Kladně znovu oblékat i forvard Tomáš Pitule. Hokejový obránce Tomáš Voráček se stal novou posilou Mladé Boleslavi. V Bruslařské klubu bude pětadvacetiletý zadák hostovat z Liberce, jehož barvy hájil v posledních dvou sezonách. V Mladé Boleslavi bude i nadále působit forvard Martin Látal, na prodloužení jeho angažmá se vedení dohodlo s prvoligovým Kladnem.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Jaroslav Kracík

Článek

"Tomáš Voráček je obránce, kterého potřebujeme. Má výrazné parametry, které nutí soupeře k respektu. Jeho defenzivní hra možná nevynáší dechberoucí kanadské bodování, je to ale poctivý bek se vším všudy," řekl klubovému serveru sportovní manažer Mladé Boleslavi Jaromír Látal.

V uplynulé sezoně si Voráček připsal ve 44 zápasech včetně play off pět bodů a všechny za asistence. Bývalý hráč Vítkovic, měřící 191 centimetrů a vážící 96 kg, má na kontě v extralize 328 duelů a 35 bodů za tři trefy a 32 přihrávek. Sehrál také sedm zápasů v dresu české reprezentace.

Sedmadvacetiletý Látal zaznamenal v tomto ročníku v 55 utkáních včetně play off 30 bodů za 12 přesných zásahů a 18 asistencí. V nejvyšší soutěži hrál syn generálního manažera Mladé Boleslavi vedle Kladna a Mladé Boleslavi také za Plzeň, Spartu a Karlovy Vary a v 346 zápasech nasbíral 91 bodů (31+60).

V Mladé Boleslavi naopak nebudou dál působit slovinský obránce Luka Vidmar a útočníci Milan Mikulík s Davidem Vrbatou, jimž vypršely smlouvy. Hostování z Plzně skončilo forvardovi Pavlu Kašpaříkovi a z Vítkovic brankáři Romanu Málkovi. Útočník Michal Broš ukončil kariéru.

Hokejový útočník Kracík se vrací z Německa do Plzně

Hokejový útočník Jaroslav Kracík se po pěti a půl letech vrací do Plzně. Poslední dvě sezony dvaatřicetiletý centr strávil v německém druholigovém klubu Riessersee. Dres Škody bude po ročním hostování v prvoligovém Kladně znovu oblékat i forvard Tomáš Pitule.

"Oba jsou to kvalitní hráči. Hráli jsme spolu za Plzeň. Jsou odsud, znají Plzeň, tým i stadion. I z těchto důvodů věřím, že do týmu bez problémů zapadnou. Tomáš Pitule měl navíc skvělou sezonu na Kladně," řekl klubovému serveru nový sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Kracík z Plzně odešel v listopadu 2009 na hostování do konce sezony do Mladé Boleslavi, pak hrál za Litvínov, dva roky v německém druholigovém Landshutu a následně v Riessersee. V uplynulé sezoně si připsal ve 43 startech včetně play off 47 bodů za 13 tref a 34 přihrávek. V české extralize má na kontě 364 utkání a 174 bodů (45+129).

Pětadvacetiletý Pitule za Kladno nasbíral v 54 utkáních včetně play off 42 bodů za 11 branek a 31 přihrávek. V extralize zaznamenal za Plzeň v 138 utkáních 23 bodů (7+16).

Do plzeňského týmu se vrací také devatenáctiletý obránce Tomáš Andrlík, který poslední dva roky hrál v zámořské juniorské WHL za Prince Albert a Prince George. Vlasák plánuje ještě další posily.

Na západě Čech naopak registrují ze zámoří zájem o obránce Vojtěcha Mozíka, který je výběru pro mistrovství světa v Praze. "Neradi bychom o Vojtu přišli, ale musíme se připravit i na tuto možnost," řekl Vlasák.

V týmu zůstává další člen kádru pro domácí šampionát Dominik Simon, jiní útočníci Jakub Lev a Jan Schleiss, obránce Jakub Jeřábek a gólman Matěj Machovský. "Tito hráči jsou obrovskou plzeňskou nadějí do této sezony, ale hlavně do dalších let. Určitě mají parametry alespoň se přiblížit výkonům Honzy Kováře. Ve spojení se zkušenými hráči, jako je například Petr Kadlec, vidím v Plzni ten správný mix," dodal Vlasák.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice