Hlavní obsah

Kouč vsetínských hokejistů Jeřábek rezignoval

V hokejové extralize padl první trenér. Kouč hokejistů Vsetína Vladimír Jeřábek ve středu složil funkci. Lodivod posledního mužstva extraligy, které jako jediné v soutěži zatím nevyhrálo, nabídl svůj odchod po úterní porážce v Liberci a vedení valašského klubu dnes rezignaci přijalo. Potvrdil to předseda představenstva Oldřich Štefl.

Foto: HC Vsetín - Marek Netolička

Trenéři Břetislav Kopřiva (vlevo) a Vladimír Jeřábek na střídačce Vsetína.

Článek

Klub v návaznosti na špatné výsledky plánoval sankce a změny už před úterním duelem, ale Jeřábek nakonec průběh událostí urychlil vlastní iniciativou. "Láďa sám cítil, že situace není dobrá a přišel s tím, že třeba trenérská změna by mohla být tím impulzem, která mužstvo trochu nastartuje," uvedl Štefl. "Jeho rezignaci jsme přijali. Smlouvu jsme ukončili vzájemnou dohodou," dodal.

Mužstvo z Lapače zatím dočasně povede Jeřábkův asistent Břetislav Kopřiva. Dlouholetý místní specialista na mládež bude Valachy koučovat už ve čtvrtečním utkání na Slavii a v neděli doma proti Litvínovu. "Začátkem příštího týdne bychom chtěli oznámit jméno nového trenéra. Jednání se teprve rozjíždějí, tvoříme okruh kandidátů. Do neděle určitě zůstane hlavním trenérem pan Kopřiva," řekl Štefl.

Jeřábek: Psychicky jsme odcházeli

Jeřábek s myšlenkou vlastní demise koketoval už po nedělním nezdaru s Českými Budějovicemi. Nakonec vydržel do Liberce, ale ani na severu Čech družstvo neprocitlo. "Na mužstvo padla letargie," vysvětlil šestačtyřicetiletý trenér. "Těsné prohry ze začátku sezóny nebo ztracená vedení jako tříbrankový náskok v duelu se Spartou se podepsaly na sebevědomí hráčů. Psychicky jsme odcházeli. Dostali jsme jeden, dva góly a mužstvo se už nevzchopilo," uvedl Jeřábek.

Bývalý šéf vsetínské lavičky postrádal v sestavě vůdčí osobnost. Pár zkušených hokejistů bylo obklopeno davem mladíků, kteří trpí nedostatkem zkušeností. "Jsou tam šikovní kluci, ale je toho na nich moc a nelze po nich okamžitě chtít, aby rozhodovali zápasy. Od toho tam jsou zkušenější a starší hráči. Chvíli tuto roli plnil Tomík, jenže po několika zápasech odešel do Švédska," upozornil Jeřábek.

Pořád si však myslí, že sezona pro Vsetín ještě není ztracená. "Věřím, že se mužstvo může probudit. Můj odchod k tomu má dodat impulz," prohlásil Jeřábek.

Vsetín zažívá nejhorší start sezony ve své extraligové historii. Po první čtvrtině je se třemi body poslední, když nevybojoval jediné vítězství. Jeřábkův celek dokázal jen třikrát zápas dovést do prodloužení, přičemž prohrál posledních šest utkání.

Mizerné výsledky nejsou jen dílem trenérů

Štefl však naznačil, že mizerné výsledky nejsou jen dílem trenérů. "Chystáme i další změny v hráčském kádru. K některým dojde zřejmě už do konce týdne, další chceme řešit v návaznosti na osobu nového kouče," podotkl Štefl.

Kádr, který se v průběhu letní přípravy šil horkou jehlou, se neobejde bez posil. Není tajemstvím, že Vsetín znovu stojí třeba o mladého gólmana Sparty Tomáše Pöpperleho, jenž se po krátké letní epizodě v oddílu vydal zkusit štěstí do Columbusu. Zámořský klub si ale talentovaného brankáře na soupisku pro NHL nenechal a Pöpperle zvolil pro letošní sezonu návrat do extraligy.

Objem personálních změn je však z velké části závislý na příchodu nového většinového vlastníka klubu z ruské společnosti Atlantik. Přestože prodej 70 procent akcií byl avizován už před třemi týdny, obchod se stále neuskutečnil. "Doděláváme poslední podrobnosti smlouvy. Chceme to za každou cenu dotáhnout tento týden," dodal Štefl.

Reklama

Související témata: