Hlavní obsah

Plzeň oživuje útok, znovu poslala do Sparty Josefa Straku

PRAHA

Hokejisté Plzně se snaží zmobilizovat své síly v útočné fázi a vedení týmu provedlo další hráčskou změnu. Do pražské Sparty poslali na hostování do konce sezóny Josefa Straku, výměnou přijde na západ Čech Jakub Šindel. Je to už druhá výměna mezi oběma kluby od začátku této sezóny, v září odešel z Plzně výměnou za Jiřího Zelenku Petr Havelka.

Foto: Sport.cz

Hokejovou Plzeň znovu opouští útočník Josef Straka.

Článek

Plzeň je momentálně na jedenáctém místě extraligové tabulky a má na kontě pouhé tři výhry, naposledy porazila minulý týden právě Spartu. Ani přes kvalitní kádr a příchod osvědčeného trenéra Marka Sýkory se ale mužstvu nedaří a snaží se to napravit hráčskými rošádami. Tentokrát padla volba na Josefa Straku.

"Pepíkovi Strakovi se nedařilo tak, jak jsme si představovali. Před sezónou jsme s ním uzavírali smlouvu vyloženě s cílem, že bude lídrem týmu po všech stránkách. To se bohužel nestalo," vysvětlil pro Sport.cz výměnu Straky prezident plzeňského klubu JUDr. Tomáš Král.

Straka do Sparty už podruhé

Sedmadvacetiletý Straka nastoupil od začátku sezóny ke všem třinácti zápasům Plzně a připsal si šest kanadských bodů za tři branky a stejný počet přihrávek. Odchod do Sparty pro zkušeného útočníka není ničím novým, v holešovickém klubu působil krátce už v loňské sezóně. Do týmu přišel na začátku prosince, ale už v lednu byl uvolněn do Znojma. Za Spartu tehdy odehrál jen šest zápasů.

Straka byl výměnou trochu zaskočen. Do Sparty se ale prý těší. "Plzeň se začala zvedat, začalo se jí dařit, takže jsem žádný trejd nečekal. Tedy zvláště v tuto dobu. Ale je to prostě hokej. Jsem rád, že je to Sparta," řekl Straka na oficiálních internetových stránkách holešovického klubu.

Kouč Šindel si od jeho angažování slibuje, že vytvoří dvojici s Ondřejem Kratěnou. "Trochu se známe, hrál jsem s ním tři roky v jedné pětce v juniorském týmu a byli jsme docela úspěšní. Doufám, že na to navážeme," přál si Straka.

Věří však, že jeho druhé angažmá ve Spartě bude úspěšnější a delší. "Loni byla ve Spartě jiná situace. Byla výluka v NHL, byl tu přetlak hráčů. Dostal jsem prostor a příležitost jenom ve čtvrté pětce. Teď je to jinak a bude záležet jen na mně, zda se chytím a zda se mi bude dařit," dodal Straka.

Když se Šindel neosvědčí, odejde

Plzeň hledala místo Straky jiného středního útočníka, nakonec se dohodla na příchodu Jakuba Šindela. "Letošní situace na trhu s hráči je poněkud komplikovaná, ale o Jakuba jsme měli zájem. Je to mladý, šikovný hráč s velkou chutí něco dokázat. Věřím, že v Plzni dobře zapadne," tvrdí Král.

Zatímco Straka bude ve Spartě hostovat do konce sezóny, devatenáctiletého Šindela Plzeň prozatím získala do konce roku. Potom může na syna trenéra Sparty uplatnit opci. "Pokud by jsme s ním nebyli spokojeni, nebo by pro něj u nás nebylo místo, tak by odešel," vysvětlil Král. Šindel si prozatím ve dvanácti zápasech letošní sezóny připsal gól a asistenci.

Reklama

Související témata: