Hlavní obsah

Leška se vrací do Zlína, dohodl se na tříleté smlouvě

ZLÍN

Hokejisté Zlína přivítají ve svém středu staronovou posilu, do týmu se vrací útočník Petr Leška. Jeden z důležitých strůjců zlínských úspěchů v posledních letech odešel před sezónou do zahraničí, ale angažmá v ruském Petrohradu stejně jako ve švédském Södertälje nevyšlo dle jeho představ. Se Zlínem uzavřel smlouvu do konce probíhajícího ročníku a na další dvě sezóny.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

Devětadvacetiletý Leška se v ročníku 2003/04 ve Zlíně výrazně podílel na zisku mistrovského titulu a v loňské sezóně pomohl mužstvu až do finále soutěže. V dubnu letošního roku se nejproduktivnější hráč extraligy z ročníku 2001/02 rozhodl zkusit štěstí v zahraničí a dohodl se na smlouvě v ruském Petrohradu.

Hráče chtěly získat i Pardubice

Ruský tým opustil už po čtyřech měsících, částečně z rodinných důvodů a také proto, že mu nevyhovovala herní koncepce mužstva. Už tehdy mu Zlín nabídl tříletou smlouvu za velmi výhodných podmínek, ale Leška dal přednost angažmá ve švédském Södertälje, kam jej zlákal generální manažer Mats Hallin, s nímž hrál kdysi v Rögle.

Ani v Södertälje ale neměli pochopení pro technické pojetí hry šikovného centra a ve středu tak hráč s klubem ukončil spolupráci. Přesto, že měl nabídky z konkurenčního MoDo či z Finska a Švýcarska, rozhodl se vrátit do Zlína a dnes už se dohodl na podmínkách. A to i přesto, že podle jeho agenta Roberta Spálenky měl ještě lukrativnější nabídku z Pardubic.

Zlín Lešku pečlivě sledoval

"Petra jsme víceméně sledovali neustále, co od nás odešel do zahraničního angažmá. Když bylo jasné, že ve švédské lize nenastoupí proti Lulee, ihned jsme kontaktovali jeho agenta. Poté jsme se rychle dohodli i přímo s hráčem," objasnil v rozhovoru pro Sport.cz rychlé jednání zlínského klubu generální manažer Hamé Ing. Petr Husička.

V dubnu Zlín nabízel Leškovi velmi lukrativní smlouvu, údajně nejvyšší v historii klubu, tentokrát budou podmínky kontraktu jiné. "Ta smlouva se trochu liší od té předchozí, ale není to nijak výrazné," nechtěl Husička prozradit detaily. S Leškou každopádně ve Zlíně počítají v roli prvního centra a poprvé by mohl nastoupit v nedělním utkání v Plzni.

Po Leškově návratu zřejmě opustí tým Hamé některý z útočníků. "Bude potřeba sehnat další peníze. Netajíme se tím, že uděláme jednu nebo dvě změny v kádru. Pustíme hráče, abychom si uvolnili ruce," dodal na závěr  Husička.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec