Hlavní obsah

Podle Dudy nemá Vsetín v extralize co pohledávat

PRAHA

Souboj suverénního lídra extraligové tabulky Slavie s trápícím se posledním Vsetínem nabídla předehrávka 14. kola extraligy. Slavia nedala v Sazka Aréně Valachům šanci a v poklidném tempu zvítězila 2:0. "Vsetín podle mě nemá v extralize co dělat," říkal na adresu soupeře po utkání střelec vítězného gólu Radek Duda.

Foto: ARCHIV

Hokejista pražské Slavie Radek Duda

Článek

Vsetín získal ve čtrnácti kolech jen tři body, jeden z nich ovšem v úvodním zápase sezóny proti Slávii. "Jestli chceme vyhrávat každý zápas, musíme vyhrávat i se slabými soupeři. Proti těm nám to fakt nejde a měli bychom se na to zaměřit. Každý zápas má jiný scénář a dneska to bylo trápení," zhodnotil slávistický útočník duel se Vsetínem.

Proti slabším soupeřům se někdy těžko hledá motivace pro maximální výkon. "Museli jsme si dát do hlavy, že je nesmíme podcenit. Chtěli jsme hrát důrazně a jít za vítězstvím. Ti kluci asi na víc, než poslední místo, nemají. Dokážou jenom bojovat a co nejdéle držet bezbrankový stav," vysvětluje taktiku mladého celku Vsetína Duda.

Osobní ambice stranou

Proti slabším soupeřům je potřeba hrát zodpovědně a trpělivě. "Je potřeba myslet na svoje povinnosti na ledě a ne na to, že si chci dát nějaké góly nebo nasbírat přihrávky. Nejdůležitější je získat tři body," připomíná nutnost vynechání osobních ambicí slávistická devětašedesátka.

Skóre Duda otevřel ve 28. minutě, kdy švihem propálil finského gólmana Vsetína Hoviho. "Gól byl důležitý pro mančaft, oddechli jsme si. Věděli jsme, že se do nás budou muset trošku víc tlačit a my budeme mít víc šancí ujet a dát další góly," tvrdil spokojeně o své trefě domácí forvard.

Vsetín si za zápas vypracoval minimum šancí, na čisté konto se gólman Hronek ani moc nenadřel. "Ti kluci hrajou na hranici svých možností a ať se na mě nezlobí, ale v extralize nemají co dělat. Je to nejslabší tým v soutěži," říká Radek Duda.

Zbývající energie musí ven

Slavii stačil k výhře průměrný výkon, Vsetín na bodový zisk neměl. "Je pravda, že jsem se moc nezpotil. Asi se budeme muset ještě jít někam dobít," žertuje Duda.

Na poslední celek tabulky, který stále čeká na premiérovou letošní výhru, přišly do Sazka Arény jen necelé tři tisícovky diváků. "Lidi přijdou na hokej a chtějí něco vidět. Možná je soupeř odradil. Měli by se aspoň snažit hrát hokej a ne jenom držet a faulovat," vysvětluje rodák ze západočeského Chodova.

Slavii v dalších kolech čekají silní soupeři. Už ve středu hostí pražský celek posledního mistra z Pardubic, dále se utkají s Kladnem či Znojmem. "Umístění Kladna je pro mě příjemným překvapením, Pardubice není třeba ani zmiňovat a kvalitní mužstvo je i Znojmo. Budou to pěkná utkání a fanoušek si určitě přijde na své," věří Duda.

Reklama

Související témata: