Hlavní obsah

Hokejová Sparta už nedokáže vítězit ani doma

Michal OsobaPrávo

Hokejisté Sparty přišli o jednu svoji jistotu. Až do začátku minulého týdne věděli, že svoji prachbídnou bilanci na stadiónech soupeřů dokáží alespoň částečně napravovat doma, jenže to už neplatí. Po porážce v úterním derby nestačili ani v sobotu na Liberec.

Článek

Když na tiskové konferenci po zápase pohlédl sparťanský kouč Jaromír Šindel na televizi, na níž byla na teletextu nalistována tabulka extraligy, nečekal ho radostný pohled. I se zápasem k dobru byl jeho tým, jenž před sezónou spřádal plány na útok na titul, mimo postupovou osmičku do play-off. "Před sezónou nás pasovali na favorita ligy, jenže začali jsme smolně, já nepamatuju tolik zranění. Chybějí nám tři beci, teď vypadl na měsíc Stehlík," poukazuje na marodku.

Nejproduktivnější hráč týmu Petr Ton se ale na zranění vymlouvat nechce. "Když jsem byl před dvěma lety zraněný, chybělo asi dvanáct hráčů, to byla velká marodka. Ale že vypadnou ze sestavy tři čtyři hráči? Sparta má tak široký kádr, že ti, co tu jsou, by je měli nahradit," přiznává tichým hlasem Ton. "Špatně se mi o tom mluví, jsem z toho dost skleslý," smutně krčí rameny.

Zasekl se i jeho útok se Štrbou a Markem, který v úvodu sezóny několikrát Spartu zachraňoval. "Nedaří se nám v přesilovkách. Máme jich v posledních zápasech dost, my dostáváme důvěru, tak je chyba v nás, když góly nedáme," sebekriticky přiznává autor osmi sparťanských branek v této sezóně.

Potřebovali by na týden vypnout

Jen pět vítězství z patnácti zápasů je statistika, na kterou sparťanští fanoušci nejsou zvyklí. "Současné postavení v tabulce není důstojné Sparty," přiznává Šindel, který si stýská na individuální chyby hráčů. "Jsou tu miliónoví hokejisté, kteří jsou patřičně ohodnoceni. Teď musíme najít příčiny, proč se nám tak nedaří," dodává. V sobotu stály Spartu lepší výsledek ztráty puku zkušených útočníků Vopata a Marka.

"S každou porážkou na sebe cítíme tlak, potřebovali bychom tak na týden vypnout, v klidu si vyzkoušet přesilovky, dát do kupy obranné dvojice, ale teď na to není čas, do pauzy zbývá ještě hodně zápasů," uvědomuje si dvaatřicetiletý Ton. Již dnes totiž čeká Spartu předehrávka se Zlínem. Pokud ani v ní neuspěje, dají se čekat další změny.

"Brankáře ani útočníka nepotřebujeme," naznačuje Šindel, kde Spartu nejvíc tlačí bota. Zkušených hráčů má přitom Sparta ve svém kádru dost. "Jenže zkušenosti v jiných týmech často ve Spartě nestačí. Snad všechny týmy proti nám doma podaly doma své nejlepší výkony sezóny. Buď se proti nám tolik namotivují, nebo hrajeme my tak naivně," přemítá Ton.

Reklama

Související témata: