Hlavní obsah

Kouč Neliba končí v Třinci, střídá jej Juřík

PRAHA/TŘINEC

Trenér třineckých hokejistů Jan Neliba opouští po sérii nelichotivých výsledků střídačku. Oceláři nepoznali sedm kol v řadě chuť vítězství a vedení klubu se proto s Nelibou po vzájemné dohodě rozešlo. Na jeho místo přijde trenér třinecké mládeže a reprezentace do 16 let Jiří Juřík. "Tato varianta byla na stole již delší dobu," uvedl předseda představenstva Třince Evžen Delong.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Třinec Nelibu angažoval po minulém ročníku extraligy, v němž skončil na předposledním místě tabulky. Nový kouč ale mužstvo ke světlejším zítřkům nedovedl. "Naším cílem před sezónou bylo play-off, nyní je ale ztráta na osmičku obrovská. Museli jsme udělat změnu. S panem Nelibou jsme se ale rozešli v dobrém," řekl pro Sport.cz Delong.

Podle předsedy představenstva Ocelářů byla varianta, že na střídačku přijde Juřík, již delší dobu. "Uvažovali jsme o něm, při debatách o možné výměně na trenérském postu jsme došli k závěru, že sáhneme do mládeže. Už nechci v klubu věhlasného trenéra. To není nic proti panu Nelibovi, jen chci, aby tým vedl náš člověk," prohlásil Delong.

Před novým koučem Ocelářů nyní stojí nelehký úkol. "Musí zkonsolidovat mužstvo a dostat z něj maximum. Účast v play-off je z nynější pozice silně diskutabilní, avšak našeho cíle se nevzdáváme. Ztráta je obrovská, ale zkusíme to," dodal předseda představenstva emotivně.

Trenérské duo rozšíří Marek

Čtyřicetiletý trenérský benjamínek Juřík je znám především v odborných kruzích. V Třinci kdysi aktivně působil, teď v klubu už delší dobu šéfuje mládeži. "Je to erudovaný chlapec. S dorostem vybojoval druhé a třetí místo," uvedl Delong.

Juřík bude mít k ruce tradičního asistenta Aleše Macha a trenérský pár se má rozšířit o Pavla Marka, který se v posledních měsících na pozici sportovního ředitele věnoval zejména manažerské činnosti. "Pan Marek jim bude pomáhat. A není přitom řečeno, že bude každý zápas dole na střídačce. Bude se řídit podle toho, jak mu to bude vyhovovat. Má však své trenérské kompetence," je přesvědčen Delong.

Během týdne by se měl dořešit další osud Neliby. Delong nevyloučil, že mu klub nabídne prácí na jiné pozici. " Pan Neliba je velice seriozní člověk, kterého si vážím. Do pondělka se uvidí, jestli zůstane v klubu v nějaké jiné funkci," prohlásil.

Reklama

Související témata: