Hlavní obsah

Vsetín povede Kopřiva, má udržet tým v extralize

PRAHA/VSETÍN

Hokejisté Vsetína mají opět hlavního kouče. Mužstvo po rezignaci Vladimíra Jeřábka vedl dočasně od minulého týdne dosavadní asistent Břetislav Kopřiva, jehož ve funkci hlavního trenéra potvrdilo v úterý vedení klubu. Novému kouči bude na střídačce pomáhat bývalá opora Valachů Rostislav Vlach.

Foto: HC Vsetín - Marek Netolička

Břetislav Kopřiva (vlevo) na střídačce hokejistů Vsetína.

Článek

O schválení Kopřivy, který současně vede reprezentaci do 18 let, ve funkci hlavního kouče informoval předseda představenstva Vsetínské hokejové Oldřich Štefl.

"Na pozici hlavního trenéra bylo více variant, nakonec jsme se ale rozhodli pro Břetislava Kopřivu, který má se vsetínským hokejem díky práci s mládeží bohaté zkušenosti," uvedl Štefl v rozhovoru pro Sport.cz. Původně se spekulovalo, že se mužstva ujme slovenský kouč Dušan Gregor.

Vsetínský hokej je po patnácti extraligových kolech v nezáviděníhodné situaci. Valašský celek dosud ani jednou nevyhrál, na kontě má pouhé tři body za dvě remízy a jednu prohru v prodloužení. V tabulce nejvyšší soutěže je beznadějně poslední, na třináctý Třinec ztrácí už deset bodů. Úkol nového trenérského dua je tak jasný. "Udržet tým v extralize," podotkl Štefl.

Udrží se Vsetín v hokejové extralize?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Vsetín v úterý také oznámil, že se v pondělí dohodl na konečné podobě smlouvy s ruskou společností Atlantik, která chce odkoupit 70 procent akcií klubu. "Jednání ukončilo několikatýdenní intenzivní vzájemnou komunikaci. Současně s podobou smlouvy jsme se dohodli i na termínu jejího podpisu. Dojde k němu v pátek v 11 hodin ve Vsetíně," informoval starosta města Jiří Čunek.

Atlantik nabídl městu, které je se svým 81procentním podílem v klubu jeho majoritním vlastníkem, za 70 procent akcií 900 tisíc dolarů (přes 22 miliónů korun). Podle představitelů Vsetína zajistí i 11procentní podíl dostatečný rozhodovací vliv v otázkách týkajících se klubové licence, převodu hráčů a navyšování základního jmění společnosti.

Reklama

Související témata: